Losberger De Boer wint 2019 International Achievement Award

Losberger De Boer wint 2019 International Achievement Award

Losberger De Boer heeft de 2019 International Achievement Award (IAA) for design excellence in specialty fabrics applications van de Industrial Fabrics Association International gewonnen. Het bedrijf ontving een Award of Excellence voor haar 190 meter lange pitstraat gebouw tijdens de eerste editie van de Formule E in Riyadh, Saudi Arabië in 2018.

 

De Formule E (elektrische voertuigen op een stratencircuit) was het eerste internationale motorsportevenement in het Koninkrijk van Saudi Arabië. Het internationale event management bureau CBX had Losberger De Boer gevraagd om de turnkeyplaatsing van een tijdelijke topkwaliteit accommodatie, die zowel ingezet kon worden voor de in de pitstraat aanwezige teams, voor hospitality doeleinden en voor het publiek. 

 


Een project met vele uitdagingen

De plaatsing van deze accommodatie bracht enkele uitdagingen met zich mee. Het stratencircuit was gesitueerd in het drukke stadshart van hoofdstad Riyadh en overlast voor omwonenden en lokale bedrijven moest tot een minimum worden beperkt. Het feit dat het geheel naast een van de drukste straten van de stad moest worden geplaatst, die overigens alleen voor het evenement zelf werd afgesloten, maakte de klus er niet eenvoudiger op. Dankzij tientallen jaren ervaring met complexe situaties en uitdagende planningen, slaagde het team van Losberger De Boer erin om het grootste deel van de structuur op een veilige en verantwoorde manier over de weg heen te tillen zonder dat het project vertraging opliep. 

 

Losberger De Boer maakte voor dit project gebruik van ervaren tentenbouwers uit de Verenigde Arabische Emiraten en Europa om ervoor te zorgen dat het project binnen deadline en volgens de geldende veiligheidsvoorschriften kon worden geplaatst. Na 23 dagen waren de pitstraat, de hospitality accommodatie en tribune turnkey overgedragen aan de klant. 

 


Reactie klant

"Het tijdspad van dit project was kort en zeer uitdagend", begint Carlo Boutagy, CEO van CBX. "Het team van Losberger De Boer heeft een buitengewone prestatie geleverd door deze complexe structuur op tijd op te leveren. Losberger De Boer heeft bewezen een zeer betrouwbare partner te zijn en wij kijken er naar uit om in de toekomst wederom met hen samen te werken."

 


Jury

De IFAI heeft in totaal 225 inzendingen uit veertien landen in 42 categorieën beoordeeld. Alle winnaars zijn geselecteerd op basis van complexiteit, ontwerp, vakmanschap, uniciteit en functie. 

www.deboer.com/nl-be/
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe creëer je de beste sfeer op je evenement?

Hoe creëer je de beste sfeer op je evenement?

Beste event software & tools voor het organiseren van evenementen: jouw ultieme gids

Beste event software & tools voor het organiseren van evenementen: jouw ultieme gids

BluePoint Antwerpen: seminarie- en eventlocatie met uniek dakterras

BluePoint Antwerpen: seminarie- en eventlocatie met uniek dakterras

Advertenties