Eventlocatie Radar opent officieel de deuren

Eventlocatie Radar opent officieel de deuren

In het gebouw waar ooit de iconische club Cherry Moon geschiedenis schreef, opende zaterdag een spiksplinternieuwe eventlocatie genaamd Radar. Na de receptie stelden de oprichters, Quincy Steveninck, Tijs Vandenbroucke, Mathias Kerckhof, Pascal Cauwelier en Nik Vandenberghe, met veel trots hun eventlocatie voor aan het grote publiek.

 

Het gebouw van de voormalige Cherry Moon stond al leeg sinds 2013, toen Rudy Pincé besloot om definitief de stekker eruit te trekken. De nieuwe eigenaren troffen de club aan in totale ravage en hebben maandenlang gezwoegd om deze op te frissen, te laten voldoen aan de actuele veiligheidsnormen en te voorzien van de laatste nieuwe technologieën op vlak van licht en geluid.

 

De renovatie is geslaagd en werd een mix van nieuwe elementen met respect voor het verleden. De organisatie voorzag een volledig nieuw elektriciteitsnetwerk, sanitair in beide zalen, nieuwe licht -en geluidssystemen, bevloering en schilderwerken, lockerruimte en een uitbreiding van het volume van de beide zalen dankzij extra nooddeuren. Daarnaast kreeg de eventlocatie ook een compleet nieuwe look en feel die het best valt te omschrijven als ‘warm industrieel’. Voor het interieur werd er gekozen voor een combinatie van hout-, beton- en staalaccenten die in harmonie tot hun recht komen. Voormalige Cherry Moon-bezoekers zullen zich zeker enkele prettige details herinneren, zo staan bijvoorbeeld de bars en dj-booth op dezelfde plaats als in de gloriedagen.

 

Tijdens de officiële opening waren de twee zalen geopend. In de grote zaal klonk de meest funky house, disco en electro door de speakers. De uitgelezen kans om de nieuwe geluidsinstallatie van Coda Audio uit te testen. Achter de draaitafel stond niemand minder dan DJ Licious, Jan Van Biesen, Red D, Davidov en Yamo. In de tweede en kleinere zaal werd de temperatuur serieus opgedreven door de beste hiphop, R&B en soul muziek van het moment, gebracht door Hakim, Black Frank en Madfingaz.

 

De spiksplinternieuwe bars met o.a. Jupiler, Tripel Karmeliet, Ginette en Hoegaarden rosé van het vat én ook - exclusief voor Oost-Vlaanderen - Duvel van het vat, draaiden direct op volle toeren.

 

Tijs Vandenbroucke vertelt: "We zijn fier dat we zaterdag onze eventlocatie konden voorstellen aan familie, vrienden en het grote publiek. We hebben gedurende een half jaar hard gewerkt om vandaag te kunnen voldoen aan alle huidige normen op vlak van veiligheid, technologie, licht, geluid, enzovoort. We zijn blij ook op de opening veel interesse te horen van evenementbureaus die op zoek zijn naar een dergelijk ideaal gelegen locatie tussen Gent en Antwerpen."

 

Nik Vandenberghe vult aan: "Het najaar begint alvast vorm te krijgen. Gerenommeerde concepten en wereldbekende artiesten zullen de komende maanden afzakken naar Radar. Zo zal Studio Brussel hun populaire The Greatest Switch Party hier houden, Paul Van Dyk - die al meer dan 20 jaar geen enkel clubconcert meer gaf in België – zal hier zijn nieuw album voorstellen, er komen enkele Cherry Moon-nachten en nog veel meer. Het gebouw ademt geschiedenis en dat matcht met heel wat iconische concepten."

 

Quincy Steveninck sluit af: "Als 16-jarige ging ik voor het eerste uit in Cherry Moon, enkele jaren later stond ik er zelf achter de draaitafels. Dat ik nu, meer dan 20 jaar later, deze locatie nieuw leven mag inblazen, is voor mij een jongensdroom die uitkomt! Volgende week vindt hier het eerste Cherry Moon-event plaats, dat trouwens op 24 uur was uitverkocht. We kijken er enorm naar uit en zullen met volle goesting Lokeren opnieuw op de eventkaart zetten."


Meer info over het huren van club Radar

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Van der Maarel Eventstyling
LED's party!
Van der Maarel Eventstyling|
05 February 2024

We passen ze graag toe omdat je er fantastische effecten mee kunt bereiken: deze coole lichtstrepen hebben een kleurrijke en verrassende impact op de sfeer! Het zijn led-tubes die je in alle mogelijke kleuren kunt afstellen. Wat houd je tegen, wat led je? 😉


Make it Memorable. M’

Like Reageer
Christian Titeca
Leader |Photoevents | 19 February 2024

Ze zijn ook geweldig om als dynamische achtergronden in te zetten tijdens shoot&print activaties.

Like | Reply

Lees ook

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties