Tientallen gewonden na instorten LED-wall + Spaanse popster omgekomen

Tientallen gewonden na instorten LED-wall + Spaanse popster omgekomen

28 mensen raakten gewond nadat een LED-wall van een podium viel tijdens een openluchtconcert in Duitsland. In Spanje stierf een zanger op het podium in een pyro-incident. Dat schrijven verschillende media.


Achtentwintig mensen raakten gewond toen een LED-scherm tijdens een storm van het podium donderde in West-Duitsland. Twee mensen raakten zwaar gewond bij het incident. Op het concert van rappers Marteria en Casper waren volgens de krant The Sun 20.000 festivalgangers aanwezig.


In totaal werden meer dan 150 mensen behandeld door de hulpdiensten, van wie velen in shock. De moeilijke weersomstandigheden en het duistere terrein maakten het werk van de hulpverleners erg moeilijk.


Er is een onderzoek gestart naar hoe het voorval is kunnen gebeuren en alle veiligheidsvoorschriften werden nageleefd..

Spaanse popster Joana Sainz Garcia omgekomen bij 'pyrotechnics' expolosies

De Spaanse popzangeres Joana Sainz Garcia werd op zondag 1 september gedood door een explosie op het podium tijdens een concert in Las Berlanas, Spanje. Ze was 30.


Volgens Billboard stond Sainz Garcia op het podium met het Super Hollywood Orchestra toen een pyrotechnisch apparaat plotseling explodeerde en haar bewusteloos sloeg. Bij het ongeval waren 1.000 festivalgangers aanwezig waren.
Sainz Garcia werd met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, maar werd bij aankomst dood verklaard.


Ook hier werd een onderzoek gestart naar de omstandigheden van het ongeval.Twee ernstige ongevallen in één dodelijk weekend

Zolang de onderzoeken naar de precieze oorzaken van de ongevallen nog loopt kunnen we weinig of geen zinvolle uitspraken doen over hoe dit voorkomen had kunnen worden. Op onze redactie vinden we het belangrijk om als sector bewust te blijven dat het ook kan mislopen zodat we met zen allen scherp zijn om dergelijke drama's te voorkomen.

Bron: Der Bild, Billboard, BBC, 7news, avinteractive, RTL, Mirror

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

To The Point Events zit vol energie

To The Point Events zit vol energie

Gedaan met peperdure concerttickets? Waarom kosten ze soms drie keer zoveel?

Gedaan met peperdure concerttickets? Waarom kosten ze soms drie keer zoveel?

De kunst van de perfecte aftermovie

De kunst van de perfecte aftermovie

Advertenties