Rotterdam Ahoy verwelkomt het Eurovisie Songfestival in 2020

Rotterdam Ahoy verwelkomt het Eurovisie Songfestival in 2020

De 65e editie van het Eurovisie Songfestival vindt in 2020 plaats in Rotterdam. De shows worden in Rotterdam Ahoy georganiseerd. Dat heeft de projectorganisatie Eurovisie Songfestival 2020, bestaande uit NPO / AVROTROS / NOS en EBU (European Broadcasting Union) bekend gemaakt. De stad staat in mei twee weken lang in het teken van het grootste muziekevenement ter wereld.


Sietse Bakker, Executive Producer Events ESF 2020, en Shula Rijxman, Voorzitter Raad van Bestuur NPO overhandigden eerder vandaag tijdens een persconferentie in Inntel Hotels Rotterdam een 'Eurovision Songfestival tegel' aan Saïd Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme en Jolanda Jansen, Algemeen Directeur van Rotterdam Ahoy. Hiermee is de samenwerking tussen de stad en de projectorganisatie op symbolische wijze officieel bekrachtigd. De tegel krijgt een permanente plek voor de entree van Ahoy. 


"Tot het laatste moment was het spannend, maar dit is fantastisch nieuws voor Rotterdam. Met ons bid hebben we de organisatie ervan overtuigd dat Rotterdam dit kan én er klaar voor is. Graag laten we alle Songfestival-fans Rotterdam zien: divers, een stad van innovatie, creativiteit en architectuur en met Ahoy als prachtige eventlocatie. De komende maanden gaan we keihard aan de slag om samen met onze partners een geweldig evenement neer te zetten. Een feest van iedereen, voor iedereen. Waarbij Nederland het gastland is en Rotterdam het podium", aldus wethouder Kasmi. TV-shows

De grote tv-shows van het Eurovisie Songfestival vinden plaats in Ahoy, een van de meest veelzijdige evenementenlocaties van Nederland. Naast de twee halve finales (12 en 14 mei) en de afsluitende grote finale (16 mei), vinden ook diverse repetitieshows plaats waarbij fans aanwezig kunnen zijn. Bovendien trekt het evenement ook vele (inter)nationale journalisten. Jolanda Jansen, Algemeen Directeur van Ahoy: "Geweldig dat het Eurovisie Songfestival neerstrijkt in Rotterdam en dat wij dit fantastische evenement mogen huisvesten! Ahoy is gebouwd voor live entertainment en ik ben ervan overtuigd dat hier een spectaculaire en memorabele editie georganiseerd gaat worden waar de regio, provincie en heel Nederland trots op is."

 


Publieksversie bidbook

Benieuwd hoe Rotterdam het Eurovision Songfestival naar de stad heeft gehaald? Van het bidbook is vanaf vandaag een publieksversie beschikbaar.Eurovision Songfestival 2020 Rotterdam 

Het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam is een samenwerking tussen de projectorganisatie bestaande uit NPO / AVROTROS / NOS en EBU (European Broadcasting Union) en de gemeente Rotterdam. Tevens zijn diverse partners betrokken, waaronder: Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals, Ahoy, aangesloten partners bij Rotterdam Make it Happen en de provincie Zuid-Holland. 

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Wie wordt beste eventbedrijf of -locatie van 2024?

Wie wordt beste eventbedrijf of -locatie van 2024?

De ultieme gids voor het vinden van eventlocaties voor eventplanners

De ultieme gids voor het vinden van eventlocaties voor eventplanners

De opkomst van tegen-huwelijksaanzoeken

De opkomst van tegen-huwelijksaanzoeken

Advertenties