Hoe indruk maken met catering op je evenement

Hoe indruk maken met catering op je evenement

Persoonlijke belevingen zijn het recept van een succesvol event. Dit houdt de eventindustrie recht, in een wereld waar we altijd maar geïsoleerder en afstandelijker worden door de technologische evoluties.

 

Live belevingen houden de mensen geëngageerd tijdens evenementen en biedt hen en een resem aan sensaties, emoties en nieuwe ideeën. Dat wist je al. Maar heb je al eens nagedacht over wat een eventbeleving is?

 

Volgens eventexpert Kevin Van der Straeten is het dit: "een belevenis moet de zintuigen prikkelen. Dit lokt een fysieke reactie uit bij het publiek, zoals lachten of verwondering. De beleving moet ook een gevoel van betrokkenheid en verbinding creëren bij de deelnemers."

 

Er bestaan talrijke activiteiten die je publiek helpt hun zintuigen te stimuleren. Een van de meest belangrijke is event catering.

 

Kevin Van der Straeten zegt er dit over: "de culinaire aspecten op een event spelen een belangrijke rol in de algemene waardering. Eten heeft een directe invloed op de waargenomen beleving van het event. Het loont om dit belangrijk punt de nodige aandacht te geven."

 

De manier waarop je je catering ontwerpt, kan voor een make of een break van je event zorgen. Je kunt een standaard lunch of diner voorzien, of er een WOW-beleving van maken die je deelnemers nog herinneren maanden na je evenement.

 

Als je beslist om voor de laatste optie te gaan, dan geven we je hier een lijstje van aanbevelingen:

 

 

Voorzie een selfservice bar

Je wil niet teveel keuzes voorzien, want dan lijden je deelnemers aan 'keuzestress' en zijn ze niet in staat om een beslissing te nemen. Van een te groot aanbod aan keuzes geraken ze overweldigd.


principe geldt niet als het over eten en een selfservice toog gaat. Bij eten en drinken gaan mensen namelijk onmiddellijk voor waar ze zin in hebben.

Een belangrijk detail: zorg voor een aantal zelfbedieningspunten, zodat mensen niet hoeven aan te schuiven in lange rijen. Je kunt beter verschillende togen voorzien waar je diverse types voedsel bij elkaar zet. Zo zorg je voor een vlotte bediening.

 

Nodig een cocktail professional uit voor een compacte master class

Hypnotiseer je gasten met een cocktail master class. Ja, we hebben het hier over die mensen die met vuur spelen en hun acrobatische kunstjes bij het mixen tot in het extreme doorduwen.

 

Zo een show kan een groot publiek bekoren, en geeft hen terug energie na een lange, vermoeiende dag. Best plan je deze cocktail sessie op het einde van de dag. Je publiek wil namelijk ook van de drankjes proeven!

 

 

Organiseer een culinaire show

Welke content heeft online de meeste views en kent het hoogste engagement? Alles wat met eten te maken heeft! Mensen spenderen uren en uren aan andere mensen te bekijken die koken en bakken. Zelfs al zijn ze ervan overtuigd dat ze iets soortgelijks nooit zelf gaan klaarmaken.


Waarom? Geen idee! Maar het bekijken van anderen die uitgebreide maaltijden bereiden lijkt extreem interessant en onderhoudend te zijn. Dezelfde ervaring kun jij voorzien op je evenement.

 

 

Bied bento box lunches

Een bento box is geen typisch verpakte lunch. Het idee komt uit de Japanse culinaire traditie en voorziet een eenpersoons afhaalmaaltijd. Doe maar eens snel een Google search op bento boxen en je zal merken hoe zorgvuldig het voedsel in de dozen geplaatst is.

 

Dus waarom de Japanse en westerse ideeën niet mixen? Je biedt je gasten een knap verpakte lunch. En iedereen haalt gegarandeerd zijn telefoon boven om er een foto van te maken!

 

iStock-504480314.jpg

 

 

Bied slow coffee

Slow coffee is een totaal andere koffiepauze dan dat wij gewoon zijn. Normaal gezien gaan je gasten naar een ruimte of hal waar de koffie klaarstaat. Ze schenken de koffie of thee uit grote thermoskannen in kleine plastic bekers.

 

In de plaats van deze saaie koffiebreak kun je ook een aantal koffiespecialisten uitnodigen. Die maken de koffie dan klaar via verschillende methodes en demonstreren verschillende serveer-rituelen.

 

Deze manier van koffie serveren neemt wel wat meer tijd in, maar je gasten waarderen de speciale aanpak van dit zorgvuldig ritueel echt wel. Ze worden er rustig van en maken betere verbindingen met anderen.

 

 

In het kort

De culinaire ervaringen van je gasten moeten niet te complex of overgesofisticeerd zijn. Biedt hen een spannende catering beleving aan die een combinatie vormt van wat mensen kennen en wat nieuwigheden. Incorporeer show- en entertainmentelementen en zo katapulteer je ‘gewoon wat eten en drinken’ naar een beleving die je gasten zich nog lang zullen herinneren. Veel succes!

 

 

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

De opkomst van tegen-huwelijksaanzoeken

De opkomst van tegen-huwelijksaanzoeken

Effectieve strategieën voor het wisselen eventsoftware: een gids voor organisatoren

Effectieve strategieën voor het wisselen eventsoftware: een gids voor organisatoren

BESA heeft een nieuwe voorzitter

BESA heeft een nieuwe voorzitter

Advertenties