Eurovisie Songfestival 2020: Executive Producers benoemd

Eurovisie Songfestival 2020: Executive Producers benoemd

De Nederlandse publieke omroepen NPO, AVROTROS en NOS hebben vier kernteamleden benoemd voor het Eurovisie Songfestival 2020: twee Executive Producers en twee Deputy Executive Producers.

 

Een maand na de overwinning van Duncan Laurence op het 64e Eurovisie Songfestival in Tel Aviv, zijn de Executive Producers van het komende Eurovisie Songfestival in Nederland benoemd: Sietse Bakker zal de rol van Executive Producer Event opnemen en Inge van de Weerd zal Executive Producer TV. Ze zullen nauw samenwerken met twee adjunct-producenten: Emilie Sickinghe en Jessica Stam.

 

 

Sietse Bakker Executive Producer Event

Sietse Bakker werkt al jaren als Online Manager en Communication Manager voor het Eurovisie Songfestival en bracht zes jaar door als Event Supervisor voor de EBU. Hij was ook twee jaar lang Executive Supervisor van het Junior Eurovisie Songfestival, toen de 10e editie van het evenement in 2012 in Amsterdam werd gehouden. "We willen een Eurovisie Songfestival creëren dat Europa op een positieve manier verrast, iets waar iedereen in Nederland zich mee kan identificeren en trots op kan zijn. We hebben de lat hoog gelegd, maar er is zoveel talent en creativiteit in Nederland dat ik er zeker van ben dat het mogelijk is. De ambitie van dit team om echt iets bijzonders te maken is, samen met de gekozen gaststad of -regio, geweldig!",  zei Sietse namens het team.Inge van de Weerd wordt Executive Producer TV

Inge van de Weerd is sinds 1995 werkzaam bij NOS en is al meer dan 10 jaar Executive Producer bij NOS-producties voor Prinsjesdag, parlementsverkiezingen en Nationale Herdenkingen. Ze was ook betrokken bij grote nationale evenementen zoals de Koninklijke Bruiloft van Willem-Alexander en Maxima en promoties voor Giro555. Van 2007 tot 2009 was zij Hoofd van de Delegatie voor Nederland op het Eurovisie Songfestival. Over de taak die voor ons ligt, zei Inge: "We hebben veel ervaring bij de NOS op grote live tv-producties, maar dit evenement is uitzonderlijk. Het wordt een geweldige uitdaging om professionals van de publieke omroep en de creatieve industrie samen te brengen om te laten zien wat we te bieden hebben in Nederland."Emilie Sickinghe en Jessica Stam hebben plaatsvervangend uitvoerend producenten aangesteld

Emilie Sickinghe werkt sinds 2006 bij AVROTROS als producent / compiler van verschillende muziekprogramma's en sinds 2010 als Nederlands hoofd van de delegatie voor het Eurovisie Songfestival. Emilie ziet het winnen van het Eurovisie Songfestival en de bijbehorende organisatie van het 2020 Eurovisie Songfestival als een once in a lifetime ervaring.

 

Jessica Stam werkt al vele jaren als freelancer voor NOS Events, waaronder grote en speciale projecten zoals 3FM Serious Request, de Koningsvaart, de Nationale Herdenking van MH17, Nationale Veteranendag, Alpe d'HuZes en Prinsjesdag. Ze was ook Executive Producer voor 538 Koningsdag (Breda), het Songfestival Sing Along in het Ziggodome (voor SBS / Sanoma) en diverse andere concerten en producties. Haar levensmotto is 'doe wat je hart gaat zingen', wat goed past bij het project dat voor haar ligt.

 

Het kernteam van het 2020 Eurovisie Songfestival zal de komende weken focussen op de start van de productie, waarbij het snel kiezen van een gaststad en -locatie essentieel is. Verschillende steden en regio's werken nu aan 'bid books' om het evenement te organiseren. Een aankondiging over de Host City wordt verwacht in augustus. Het Eurovisie Songfestival 2020 wordt georganiseerd door EBU-leden NPO, AVROTROS en NOS, samen met de EBU.

Bron: Eurovision.tv / Photo: NPO/Michel Schnater

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Online training en certificatie eventplanner.net eventsoftware

Online training en certificatie eventplanner.net eventsoftware

Haal alles uit je event software met de Halito! Academy

Haal alles uit je event software met de Halito! Academy

In 10 stappen naar het perfecte event

In 10 stappen naar het perfecte event

Advertenties