Festival leverancier doet voorstel: verbod op politici!

Festival leverancier doet voorstel: verbod op politici!

COLUMN - Naar aanleiding van het voorstel van Minister Grapperhaus CDA om festivals te gaan verbieden/verminderen om drugs gebruik tegen te gaan kan ik het niet laten om daar even op te reageren.

 

De minister wil minder Festivals want de festivals zijn volgens hem de oorzaak van al het kwaad. Ja want er wordt veel drugs gebruikt. En de politie kan dit GIGANTISCHE probleem niet aan.

 

Festivals waar we de politie bijna nooit zien, want festivals moeten hun eigen beveiliging regelen. En als de beveiligers een drugsdealer vangen en overdragen aan de politie staat die zelfde dealer binnen een paar uur weer voor de ingang van hetzelfde festival zijn drugs aan te bieden. Want de politie heeft daar geen tijd voor. Want bij festivals wordt bijna geen politie ingezet, het overgrote gedeelte van de politie inzet gaat naar de 4 en 5 mei viering, sinterklaas viering, Koningsdag, nucleaire tops, Prinsjesdag en vele andere publieke Events. Vorig jaar staakte de politie zelfs tijdens Decibel Outdoor Festival. En het festival is gewoon door gegaan zonder problemen. Dus...

 

Ik heb een beter voorstel. We gaan een verbod doorvoeren op politici! Want door het falende beleid van onze politici zijn er diverse problemen in ons land op het gebied van drugshandel en drugsproductie. Onze mooie provincie wordt overspoeld met drugs afvaldumpingen, drugs productie en drugsoverlast. Wij worden al het nieuwe Mexico genoemd van de drugsproductie. En dat komt o.a. door falend beleid.

 

Beleid wat gemaakt wordt door “onze” politici. Zoals meneer Grapperhaus. Want er geen politiecapaciteit om plantages en laboratoriums op te ruimen. Als je een melding doet van een verdachte situatie geeft de politie als reactie. Sorry meneer, we weten er al van maar we hebben niet de capaciteit om een inval te doen. En dit kun je de politie niet kwalijk nemen, maar onze politici wel, die zowel de politie als het openbaar ministerie de laatste jaren helemaal leeg hebben getrokken.

 

Dus een verbod op politici is echt niet gek. Want voegen die politici nu toe aan onze economie? Volgens mij kosten ze alleen maar geld. Bij ons op het industrieterrein is onlangs een gigantisch XTC lab opgerold. En de gene die gestraft wordt is de eigenaar van het pand, gerespecteerde ondernemers die kei hard werken en waar vele gezinnen hun inkomen verdienen. Niet de boef die drugs produceerde, maar iemand die zijn pand verhuurde.

 

Nee het pand wordt voor een langer tijd gesloten omdat van de ondernemer verwacht wordt dat hij het werk van de politie moet doen, want die hebben er geen tijd en geld voor. Maar heeft de ondernemer de zelfde bevoegdheid als de politie? Volgens mij niet. Het is ook niet hun werk. Ondernemers moeten ondernemen. Zo kunnen ze geld verdienen, salarissen betalen, belastingen betalen, en als ze geluk hebben zelf iets verdienen.

 

Met dat belasting geld kunnen we dan bijvoorbeeld de zorg betalen of de politie. Maar helaas, we straffen ze. Laten we alle festivals verbieden. Dan kunnen wij ook wel stoppen met Van Ham Tenten & Podia bv. Dan zijn er alleen al binnen ons bedrijf 65 mensen en gezinnen gedupeerd. Daar komen nog een 150 uitzendkrachten en freelancers bij die elk jaar in het hoogseizoen ook voor ons werken. Weg inkomen.

 

Wat te denken van alle bouwbedrijven die voor ons een prachtig energie neutraal nieuwbouwpand aan zetten zijn. Wat dan ook overbodig is! Weg inkomen

 

Of wat te denken van alle lokale, regionale en landelijke leveranciers die bij ons spullen of diensten leveren. Die hoeven dan ook geen facturen meer naar ons te sturen. Weg inkomen.

 

Geachte heer Grapperhaus, ben een vent en geef toe dat je nu echt helemaal de plank mis hebt geslagen. Het falende drugs beleid is niet de schuld van festivals, maar is de schuld van onze politici. De festivals zijn juist de dube van het falende drugsbeleid. Alle controles, extra medische diensten, omzet verlies door drugsgebruik komen allemaal voor rekening van de festivals.

 

Pak de veroorzakers aan niet de gedupeerde.

 

Dus niet:

  • De ondernemer die een foute huurder had
  • De boer waar drugsafval wordt gedumpt
  • Of de festival organisator waar drugs wordt gebruikt

Maar pak de georganiseerd criminaliteit aan!

Bron: Foto: istockphoto

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

De échte reden waarom je business events moet organiseren

De échte reden waarom je business events moet organiseren

Vakantiestemming op kantoor? Yes, met de mobiele barconcepten van Grunewald.bar

Vakantiestemming op kantoor? Yes, met de mobiele barconcepten van Grunewald.bar

InviteDesk en Halito! bundelen krachten

InviteDesk en Halito! bundelen krachten

Advertenties