Van pure stress naar een zen-ervaring voor je deelnemers op je event

Van pure stress naar een zen-ervaring voor je deelnemers op je event

Je gasten krijgen stress van je event. Verrast? Als we praten over de complexiteiten van de eventsector, dat spreken we vooral over de ervaring van de planners en het eventmanagement. Maar we negeren meestal hoe deelnemers het event zelf ervaren.

 

Nochtans is gast zijn op een evenement een zaak van spanningen en enerverende activiteiten. Maar events zouden vooral plezierig moeten zijn, toch? Dus waarom voelen je gasten zich dan onder druk gezet? Er zijn verschillende redenen.


Om te beginnen is een conferentie, seminar of zelfs een concert bijwonen zich begeven naar een nieuwe omgeving. De onzekerheid over wat dat allemaal met zich meebrengt, kan angst en nerveusheid opwekken en het stressniveau doen stijgen.


Ten tweede, als gast betekent het ook dat je je moet bezighouden met logistieke taken, zoals zich registreren, de factuur betalen, naar de venue reizen, inchecken, de ruimtes vinden, de event app gebruiken, netwerken met anderen, enzovoort.

 

Ten slotte, deelnemers moeten op net dat specifiek moment gaan leren en interageren met anderen.

 

Nu is het je waarschijnlijk duidelijk, evenementen kunnen een heel intense ervaring zijn, vooral als je als deelnemer nog eens van plan bent om het maximale er uit te halen. Zorg er dus zeker voor dat je gasten zich vermaken, en verminder de stress waaraan ze worden ...

Gratis verder lezen, dat kan!

Dit artikel is exclusief voor onze abonnees. Je las slechts een deel van het artikel. Abonneer je nu helemaal gratis om verder te lezen.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Lees ook

TTPE gaat 'full force' & groen

TTPE gaat 'full force' & groen

Bruisend evenementenseizoen voor Easyfairs

Bruisend evenementenseizoen voor Easyfairs

Nieuw: beveilig je eventplanner.net account met 2FA ?

Nieuw: beveilig je eventplanner.net account met 2FA ?

Advertenties