Van pure stress naar een zen-ervaring voor je deelnemers op je event

Van pure stress naar een zen-ervaring voor je deelnemers op je event

Je gasten krijgen stress van je event. Verrast? Als we praten over de complexiteiten van de eventsector, dat spreken we vooral over de ervaring van de planners en het eventmanagement. Maar we negeren meestal hoe deelnemers het event zelf ervaren.

 

Nochtans is gast zijn op een evenement een zaak van spanningen en enerverende activiteiten. Maar events zouden vooral plezierig moeten zijn, toch? Dus waarom voelen je gasten zich dan onder druk gezet? Er zijn verschillende redenen.


Om te beginnen is een conferentie, seminar of zelfs een concert bijwonen zich begeven naar een nieuwe omgeving. De onzekerheid over wat dat allemaal met zich meebrengt, kan angst en nerveusheid opwekken en het stressniveau doen stijgen.


Ten tweede, als gast betekent het ook dat je je moet bezighouden met logistieke taken, zoals zich registreren, de factuur betalen, naar de venue reizen, inchecken, de ruimtes vinden, de event app gebruiken, netwerken met anderen, enzovoort.

 

Ten slotte, deelnemers moeten op net dat specifiek moment gaan leren en interageren met anderen.

 

Nu is het je waarschijnlijk duidelijk, evenementen kunnen een heel intense ervaring zijn, vooral als je als deelnemer nog eens van plan bent om het maximale er uit te halen. Zorg er dus zeker voor dat je gasten zich vermaken, en verminder de stress waaraan ze worden ...

Gratis verder lezen, dat kan!

Dit artikel is exclusief voor onze abonnees. Je las slechts een deel van het artikel. Abonneer je nu helemaal gratis om verder te lezen.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Halito!
Pimp je webinar
Halito!|27 November 2020

Ga voor nog meer beleving en pimp je webinar met eigen opnamestudio, een muzikaal intermezzo, een lachsessie, of ... De mogelijkheden bij Webinarbox zijn eindeloos!


Mag het nog meer zijn? Een volledige totaalbeleving voor, tijdens en na jouw online of hybride event? Laat je inspireren door onze extra's om je webinar te pimpen tot totaalbeleving. Daag ons uit met je specifieke vraag en we ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures