Techreus Magic Leap koopt Limburgse hologram technologie voor meetings

De Amerikaanse specialist in augmented reality Magic Leap zet voet aan de grond in België via de overname van de Hasseltse start-up Mimesys. Het prijskaartje is niet bekend.

 

Magic Leap zegt je misschien niets, maar het achtjarige bedrijf dat gespecialiseerd is in augmented reality is hot. Het werkte jaren in alle stilte en geheimzinnigheid aan een augmented-realitybril die virtuele beelden plaatst bovenop de omgeving van de gebruiker. De geheimzinnigheid over Magic Leap leidde aanvankelijk tot veel scepsis, maar vorig jaar lanceerde het bedrijf uit Florida zijn eerste product, de Leap One. Die bril laat de echte en de virtuele wereld in elkaar overgaan.

 

 

Hologrammen voor meetings en events

Die combinatie van de echte en de virtuele wereld is waar de Belgisch-Franse start-up Mimesys mee bezig is. Het in Hasselt gevestigde bedrijf ontwikkelde een softwareplatform dat mensen in realtime en in 3D vastlegt, om die beelden vervolgens over het internet te streamen, waarna de beelden op een andere locatie in een virtuele of in de echte wereld geplaatst worden met nieuwe VR- of augmented-realityapparatuur. 

 

Kort gezegd maakt het holografische communicatie mogelijk: mensen die zich fysiek op een andere locatie bevinden, kunnen toch met elkaar in interactie gaan alsof ze in dezelfde ruimte zitten. In combinatie met AR kan Mimesys daar ook virtuele voorwerpen bij betrekken. Zo wordt het mogelijk ingenieurs virtueel te laten vergaderen over een virtueel prototype dat ze kunnen 'vastnemen' en aan elkaar doorgeven.

 

De reden waarom mensen immers voor één evenement of meeting van een uurtje de oceaan overvliegen is omdat je in een fysieke vergadering signalen van je gesprekspartners krijgt die je via een skype verbinding mist. Maar wat als een hologram aan de tafel dat probleem oplost? Wordt deze technologie een game changer voor de eventsector?

Bron: De Tijd 16/5 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

TIP! - Welke vergunningen heb ik nodig om een evenement te organiseren?

TIP! - Welke vergunningen heb ik nodig om een evenement te organiseren?

 Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

Concertsector geen besmettingshaard

Concertsector geen besmettingshaard

Advertenties