Unisono vereenvoudigt betaling muziekgebruik

Unisono vereenvoudigt betaling muziekgebruik

Eventorganisatoren in België kunnen vanaf 1 januari 2020 zowel de auteursrechten als de billijke vergoeding betalen via het platform Unisono. Beheersvennootschappen PlayRight, Sabam en SIMIM slaan daarvoor de handen in elkaar.

 

Het doel van deze gezamenlijke investering: administratieve vereenvoudiging, meer transparantie en een efficiëntere dienstverlening.

 

Bedrijven en overheidsdiensten kunnen vandaag al terecht bij Unisono. Via één aangifte regelen zij er eenvoudig het muziekgebruik op de werkvloer, hun website en de wachtmuziek aan telefoon. Eventorganisatoren moeten daarentegen nog steeds bij twee aparte organisaties aankloppen: Sabam én de Billijke Vergoeding (PlayRight & SIMIM). Maar daar komt binnenkort dus verandering in.

 

 

Eén platform voor administratieve vereenvoudiging en transparantie

De betrokken beheersvennootschappen overleggen al een hele tijd met elkaar en met de overheid. Met resultaat. Op 29 mei 2019 publiceerde het Belgisch Staatsblad het juridisch kader voor het platform. Vanaf 1 januari 2020 kan iedere muziekgebruiker zich wenden tot Unisono. Daar kan hij eenvoudig en snel zijn licentie aanvragen, waarvoor hij ook slechts één factuur ontvangt. Zo is er geen verwarring of onduidelijkheid meer mogelijk.

 

 

Carine Libert, CEO van Sabam: "Dit platform geeft de betrokken beheersvennootschappen de kans om constructief samen te werken, in het belang van alle stakeholders. Naast een administratieve vereenvoudiging voor haar klanten staat het platform garant voor een correcte vergoeding van alle rechthebbenden. Sabam is trots dat ze met haar knowhow en expertise positief en constructief kan bijdragen tot de lancering van een uniek platform."

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Boost de vibe van jouw Tribe met TTPE

Boost de vibe van jouw Tribe met TTPE

Van Ranst: "Festival deze zomer? Ik zie nu geen redenen waarom niet"

Van Ranst: "Festival deze zomer? Ik zie nu geen redenen waarom niet"

Concertsector geen besmettingshaard

Concertsector geen besmettingshaard

Advertenties