Parijs nr 1 bestemming voor internationale meetings

Parijs nr 1 bestemming voor internationale meetings

In haar laatste rapport heeft de International Congress and Convention Association (ICCA) Parijs als de nummer één bestemming voor meetings gekroond. In de lijst met 'toplanden' blijft de V.S. opnieuw onbetwist de rangschikking aanvoeren.

 

Parijs klimt naar de top van de ranglijst van steden door het aantal internationale meetings met een marge van 40 meetings boven 2de plaats houder Wenen. In 2017 stonden Parijs en Wenen samen op een gedeelde tweede plaats, met elk 190 vergaderingen. De nummer één van vorig jaar (Barcelona) valt naar de vierde plaats, met Madrid op de derde plaats voor het eerst sinds 2015 in de top 5.

 

Overgebleven in de top 10 maar van positie veranderd zijn Londen, Praag, Singapore en Lissabon. Londen, Singapore en Praag zakken respectievelijk naar de zevende, achtste en negende plaats, en Lissabon klimt drie posities omhoog naar de zesde plaats. Bangkok stijgt zeven plaatsen van 17 tot 10, waardoor Seoul uit de top 10 valt. Amsterdam eindigt op de 13e plaats en Brussel komt als nieuwkomer in de top 20 op plaats 17.

 

inforgraphics-2018_FB.png

 


VS blijft nog een jaar onbetwist

In een niet verrassende uitslag blijft de V.S. al gedurende meer dan twee decennia de onbetwiste nummer 1. Duitsland staat nog steeds op de tweede plaats. Het Verenigd Koninkrijk zakt naar de vijfde plaats, ingehaald door Spanje, dat stijgt naar de derde plaats. Na vorig jaar de top 5 te hebben verlaten, komt Frankrijk in 2018 opnieuw op de vierde plaats. Italië vervangt Frankrijk op de zesde plaats en Japan en China blijft nog een jaar op de zevende en achtste plaats staan. Nederland en Canada wisselen posities in, respectievelijk op de negende en de tiende plaats.

 

Portugal blijft op de elfde plaats en de Republiek Korea stijgt één positie naar de 12e plaats. Brazilië en Polen vallen respectievelijk op de 17de en de 19de plaats en Zwitserland daalt naar de 20ste plaats, terwijl Australië en Zweden naar de 13e en 14e plaats klimmen. Oostenrijk staat nog steeds in de top 20, maar valt van vier naar zestiende. Nieuwkomer Argentinië herwint zijn positie in de top 20 nadat het in 2017 tot de 21e plaats is gedaald, waardoor Denemarken van de 20e naar de 22e plaats is gekeerd.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Festivak, dé vakbeurs voor de gehele evenementenbranche

Festivak, dé vakbeurs voor de gehele evenementenbranche

Event organiseren: uit deze 6 doelstellingen kun je kiezen

Event organiseren: uit deze 6 doelstellingen kun je kiezen

Geef jouw event iets extra's met entertainment

Geef jouw event iets extra's met entertainment

Advertenties