Waarom een betrouwbaar netwerk op events zo belangrijk is

Waarom een betrouwbaar netwerk op events zo belangrijk is

Storingen op het publieke 4G-netwerk omdat duizenden mensen tegelijkertijd het internet gebruiken tijdens je event zijn geen uitzondering. Wat zijn de risico’s voor jou als eventorganisator?

 

Giovanni, Technical Director bij TymNet, specialist in event wifi, event ICT, AV-netwerken en event apps: "stabiel internet op events is geen overbodige luxe! Als organisator moet je altijd proactief kunnen inspelen op kritische situaties. Door betrouwbaar internet communiceert de CP-OPS zonder storingen. Je hebt real-time info over je crowd management. En je camerabewaking is live, bij calamiteiten ga je proactief te werk en kun je direct ingrijpen waar nodig. Nog een voordeel: de pers, en ook jij als eventorganisator, publiceren radio- en tv-interviews en social media posts op elk gewenst moment. Een ander, meer commercieel voordeel van stabiel internet: als organisator beschikt je over real-time info over je producten. Je weet op elk moment hoeveel er op welke kassa ingeboekt wordt. Hierop kun je inspelen: de verkoop verhogen, een betere verdeling maken van het personeel, aanvullen van bars enzovoort. Met deze info maak je bovendien correcte projecties voor je toekomstige edities."

 

 

Het wifi-netwerk voor de eventprofessional

Vertragingen en storingen op je wifi-netwerk kun je als eventorganisator missen als kiespijn. Giovanni: "een vaste lijn met een 4G-back-up is de beste optie. TymNet maakt op voorhand een analyse op de eventlocatie zodat we goed weten wat er juist beschikbaar is, welke de 4G-dekking en de vaste lijnen zijn. Van daaruit bepalen we de oplossing die het meest geschikt is voor dat specifiek evenement. Onze 4G-oplossingen zijn multi-provider, ze kiezen steeds het beste netwerk. TymNet staat in voor het volledige cloud management. Mocht er zich dan toch een storing voordoen, dan kunnen wij dit vanop afstand trouble shooten, de oorzaak vinden en meteen het probleem oplossen."

 

 

Enterprise firewalls

De Technical Director geeft nog een best practice van TymNet mee: "werk steeds met hoogstaande firewalls en virtual LAN. De verschillende virtuele netwerken krijgen dan een eigen paswoord en toegang. TymNet maakt vouchers aan die je als eventorganisator kunt uitdelen aan de gebruikers. Zo controleren we wie er op het netwerk zit, en als we risico’s opmerken, dan kunnen we bepaalde gebruikers uitsluiten of beperkingen opleggen. We stellen prioriteiten en verdelen de data goed zodat er geen tekort ontstaan doordat bijvoorbeeld een gebruiker alle data naar zich toetrekt."

 

 

Hoogstaand materiaal

Festivals vormen een ‘stevige’ uitdaging voor de hardware, het is een high density, outdoor omgeving. Giovanni: "bij TymNet werken we enkel met superieure Duitse merken, A-merken die gericht zijn op professioneel gebruik. Zo zetten we bijvoorbeeld enkel heavy duty neutrik connectoren/kabels in. Die kennen een lange levensduur en garanderen minder breuken."

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

XMAS-teambuilding was nog nooit zó tof: online, fysiek én hybride!

XMAS-teambuilding was nog nooit zó tof: online, fysiek én hybride!

Grunewald.bar, 'Full Force' vooruit met geschenk- en apéroboxen

Grunewald.bar, 'Full Force' vooruit met geschenk- en apéroboxen

Fysiek event moeten cancellen? Misschien is dit een oplossing

Fysiek event moeten cancellen? Misschien is dit een oplossing

Advertenties