Hoe zorg je voor het perfecte 'licht' op je evenement?

Hoe zorg je voor het perfecte 'licht' op je evenement?

Geloof het of niet, onvoldoende verlichting en de temperatuur van licht kunnen de gemoedstoestand en productiviteit van mensen op evenementen aantasten. Of het nu natuurlijk licht is of artificieel, licht beïnvloedt onze emotionele, mentale en biologische toestand.

 

Studies geven aan dat werken onder blauw verrijkt licht de productiviteit verhoogt, mentale scherpzinnigheid, vitaliteit en alertheid stimuleert en vermoeidheid vermindert.


Andere onderzoekers geven aan dat werknemers die beschikken over een kantoor met natuurlijk licht meer sporten. Maar dat ze ook meer slaap krijgen (gemiddeld 46 minuten per nacht meer!) en zich over het algemeen beter voelden dat collega’s zonder raam. Het meest bekende feit is dat licht impact heeft op het circadiaan ritme, dat bijdraagt aan de alertheid van mensen.

 

Deze onderzoeken werden uitgevoerd om het welzijn van office workers te verbeteren. Maar we kunnen de conclusies gemakkelijk doortrekken richting onze events en onze bezoekers. Het grootste deel van evenementen vindt plaats in afgesloten ruimtes, het zou dus bijna nalatig zijn om de impact van licht niet mee te nemen in onze eventbenadering.

...

Gratis verder lezen, dat kan!

Dit artikel is exclusief voor onze abonnees. Je las slechts een deel van het artikel. Abonneer je nu helemaal gratis om verder te lezen.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

reBoot Kombuis
We hebben u gemist!
reBoot Kombuis|
04 May 2021

Op 8 mei stoffen we onze kookpotten af en mogen we u eindelijk weer ontvangen op ons scheepsdek voor een spannend Noordzeemenu. Een bijzondere beleving op vrijdag/zaterdagavond met je partner of vrienden, maar ook als schitterende afsluiter van een zakelijke vergadering op ons schip.


Uiteraard is uw gezondheid onze prioriteit, waarbij de huidige COVID voorschriften voor ons slechts een minimum ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Eventsector is verbijsterd en rekende op meer, veel meer

Eventsector is verbijsterd en rekende op meer, veel meer

Wanneer ontgoocheling gewoonte wordt

Wanneer ontgoocheling gewoonte wordt

32 miljoen euro voor hypermodern congrescentrum in Hasselt

32 miljoen euro voor hypermodern congrescentrum in Hasselt

Advertenties