Veilige evenementen organiseren? Dan mag je deze dag niet missen

Veilige evenementen organiseren? Dan mag je deze dag niet missen

Organiseer jij evenementen en ligt veiligheid je nauw aan het hart? Noteer dinsdag 2 april in je agenda. Dan vindt Event Safety Day plaats in het Sportpaleis in Antwerpen.
 

Event Safety Day is een (opleidings)dag die volledig in het teken staat van veiligheid op evenementen. Organisator ToB-Seen, in partnership met het Sportpaleis, wil voor de eventsector een toegankelijk platform creëren rond veiligheid. Of, van grijze zones, regels, normen en wetgeving, richting een duidelijk werkkader voor veiligheid op evenementen evolueren.

 

Het programma zit boordevol (internationale) experten die komen praten over specifieke veiligheidsthema's. Zo is er Emma Parkinson die aan de Coventry University de nieuwe MSc in Crowded Places en Public Safety ontwierp. Eric Stuart, een crowd management safety specialist die trainingen geeft in de VS, Canada en het VK, deelt zijn inzichten vanuit zijn enorme praktijkervaring. Uiteraard komen ook Belgische experten aan bod: Bart Bruelemans (Directeur Maatschappelijke Veiligheid van de Stad Antwerpen), Christiaan De Pauw (Luitenant - Brandweerzone Centrum - Gent), FOD Volksgezonsheid en FOD WASO (Toezicht op het Welzijn op het werk) laten hun licht schijnen op hun expertisedomein inzake veiligheid op evenementen in Vlaanderen. En Bart Bruelemans, Directeur Maatschappelijke Veiligheid van de Stad Antwerpen, laat zijn licht schijnen over veiligheid op evenementen in Vlaanderen. Op het einde van de dag ga je gegarandeerd naar huis met een rugzak vol nieuwe inzichten.

 

En heb je altijd al eens achter de schermen van het Sportpaleis willen kijken? Grijp je kans! Op het einde van Event Safety Day is er een rondleiding in de eventtempel voorzien.
 

Praktisch

De dag is er voor iedereen die evenementen organiseert: medewerkers van eventbureau's, eventleveranciers, (live) tv-producties, stadsbesturen, hulpdiensten (brandweer, politie, dienst noodplanning), overheidsdiensten en preventiediensten van bedrijven. Event Safety Day vindt plaats op 2 april 2019 van 8.30 tot 19.30 u. in het Sportpaleis te Antwerpen.

 

Wil je je inschrijven? Dat doe je via deze link:

www.eventsafetyday.be/
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

3 goede redenen om reviews te plaatsen

3 goede redenen om reviews te plaatsen

Hoe maak je je event meer inclusief?

Hoe maak je je event meer inclusief?

Karting-events favoriet in 2022

Karting-events favoriet in 2022

Advertenties