4 creatieve oplossingen om je event duurzaam te maken

4 creatieve oplossingen om je event duurzaam te maken

We beseffen het ondertussen allemaal: evenementen moeten duurzamer. Maar hoe doe je dat concreet?

 

Dit zijn 4 ideeën die je op jouw evenement kunt toepassen:

 

 

1. De FestivalChair

We hebben er al eerder over geschreven, de FestivalChair, het veelal geprezen kartonnen designkrukje voor events van het Haarlemse bedrijf Timon Enterprise van oprichter Tim Várdy. Met de FestivalChair creëer je een unieke sfeer en branding, maar wist je dat de FestivalChair ook duurzaam is?

 

De FestivalChair is gemaakt van merendeel gerecycled papier. Het karton is ook nog eens fsc gecertificeerd, 100% recyclebaar en de FestivalChair wordt geproduceerd in Nederland. 300 FestivalChairs passen op 1 blokpallet wat ook op vervoerskosten (lees brandstofverbruik) scheelt.


Tim Várdy: "het meest duurzame van de FestivalChair is wel het feit dat het krukje ook effectief 'gebruikt' wordt op -veelal corporate- events. Iets kan wel het predicaat ‘duurzaam’ hebben, maar als je er niets aan hebt dan vind ik het ook niet duurzaam. Het consumentenbroertje van de FestivalChair is de Dutch Design Chair. Onze slogan van dit merk is: 'Functional Design Is Beautiful'. Alles is gericht op hergebruik bij de producten van Dutch Design Brand en FestivalChairs. De FestivalChairs worden ook na afloop van een event gebruikt want bezoekers nemen ze mee als aandenken aan het event."

 

 

2. Eetbaar servies

Gelukkig zijn we in de eventsector al aan het opschuiven van plastic bordjes, bestek, ... naar houten of bamboe varianten. Veel beter al, maar misschien nog niet duurzaam genoeg. Wat dacht je van eetbaar servies zoals ook trendwatcher Tom Palmaerts voorstelt: 'EventTrends 2019'. Net zoals je een ijshoorntje mee opeet dus.

 

3. Herbruikbare bekers

Gedaan met plastic bekers en papieren kopjes. Veel slimmer is herbruikbare bekers uit te delen of te verkopen zodat gasten ze kunnen laten vullen. Helemaal leuk is de bekers te personaliseren zodat je bezoekers een herinnering naar je evenement mee naar huis kunnen nemen.


 

4. Afval sorteren

Het klinkt logisch en thuis doen we het (bijna) allemaal. Op evenementen belandt al het afval echter vaak toch nog op 1 hoop. Ook dat kan anders. Motiveer je bezoekers om afval te sorteren. Zorg voor duidelijke signalisatie bij vuilbakken en mobiliseer een team dat je gasten op een ludieke wijze op het juiste pad brengt. 

www.festivalchairs.com
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Nieuwe Feature event software: hergebruik template vorig event

Nieuwe Feature event software: hergebruik template vorig event

Geef jouw event iets extra's met entertainment

Geef jouw event iets extra's met entertainment

Maak je kerstevent onvergetelijk met de Christmas Game van The Box Company

Maak je kerstevent onvergetelijk met de Christmas Game van The Box Company

Advertenties