De 'Flandrien' en Oostende samen op de fiets

De 'Flandrien' en Oostende samen op de fiets

Ploeteren in de regen, kilometers werken, over kasseistenen donderen met flinterdunne banden, die dekselse Koppenberg overwinnen; een echte Flandrien houdt van afzien. Hij kiest resoluut voor de aanval en bestrijdt met grote tred de barre weersomstandigheden richting finish. Al zes jaar reikt het Nieuwsblad tijdens een groots event in het Kursaal de "Flandrien van het Jaar"-prijs uit aan de renner die dat jaar uitmuntend presteerde. 500 VIPS en maar liefst 1000 abonnees zagen hoe Yves Lampaert de award 2018 de lucht instak.

 

"Die 1000 abonnees is iets nieuw", vertelt Floris Benoit, manager partnerships bij het Nieuwsblad. "De vorige jaren nodigden we telkens 500 VIP’s uit, maar dat betekende dat we de enorme zaal, waar 2000 mensen binnenkunnen, niet gebruikten. Nu geven we een pak abonnees de kans om De Flandrien ook bij te wonen, terwijl we zowel de VIP’s als abonnees nog steeds een eigen ontvangst en after-party kunnen bieden."

 

Kursaal Oostende matcht perfect met de grandeur van een event als De Flandrien. "Het grote voordeel van het Kursaal is dat de locatie al gala uitstraalt nog voor je een euro aan aankleding hebt geïnvesteerd", geeft Floris mee. "Daarnaast investeert stad Oostende heel hard in cultuur en congressen, waardoor we ons event in een mooi rijtje kunnen plaatsen. Denk maar aan Beaufort en Theater Aan Zee."

 

 

"Naast het prachtige decor biedt Kursaal alles wat een modern congres of evenement nodig heeft. Op gebied van geluidsweergave, beeldprojectie en multimediatoepassingen zijn ze top notch en wie wil ontspannen kan in de lounges en bars terecht. Daarnaast biedt het auditorium ruimte voor zo’n 2200 personen, vier multifunctionele zalen en één meetingcenter met zes volledig uitgeruste zalen."

 

Maar het Kursaal is natuurlijk zo veel meer dan de muren en technologie. Ze is helemaal omsingeld door het Oostendse karakter. De zee om de hoek, heel wat restaurantjes op wandelafstand en een imposante street-art tour doorheen de stad. "Mijn ouders hebben een appartement in Nieuwpoort, maar toch zit ik meer in Oostende. Dat zegt genoeg zeker? Ik ben echt gaan houden van de stad, met de strekdam als mijn favoriete plek", besluit Floris.  

www.meetinoostende.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

3 goede redenen om reviews te plaatsen

3 goede redenen om reviews te plaatsen

3 gouden tips om de ROI van je event te vergroten door slim om te gaan met je eventbudget

3 gouden tips om de ROI van je event te vergroten door slim om te gaan met je eventbudget

Dode en zeker 17 gewonden door zandstorm op Spaans festival: beelden tonen hoe decor door de lucht v

Dode en zeker 17 gewonden door zandstorm op Spaans festival: beelden tonen hoe decor door de lucht v

Advertenties