Verwachtingen overtreffen op een unieke locatie

Verwachtingen overtreffen op een unieke locatie

In 2017 werd het Jaarbeurs Beatrix Theater verkozen tot congrestheater van het Jaar. De bekroning benadrukt het onderscheidende karakter van de Utrechtse locatie.

 

Dyade Academy ervaart deze kenmerken al drie jaar in de praktijk met het evenement 'Leraren maken het verschil'. "Het Beatrix Theater helpt ons om de verwachtingen van deelnemers te overtreffen."

 

 

Wauw-gevoel

Wat maakt het Jaarbeurs Beatrix Theater tot zo’n bijzondere plek voor zakelijke evenementen? "Dat begint al als bezoekers arriveren. Het rode pluche biedt een warm welkom, kroonluchters en zwart marmer zorgen voor een luxe entourage. Gasten krijgen echt een wauw-gevoel. Zij ervaren dat moeite is gedaan om een unieke locatie te selecteren. Onvergelijkbaar met de vaak uitwisselbare zalen van een gewone congreslocatie."

 

Niet alleen uitstraling, ook de voorzieningen in het Beatrix Theater vallen op. "De grote zaal kent een oplopende theateropstelling. Iedereen heeft goed zicht op het podium. En sprekers maken optimaal contact met de aanwezigen; cruciaal voor informatieoverdracht en interactie." Zoals het een toptheater betaamd, zijn akoestiek en audiovisuele installaties van hoog niveau. "Door het geluid en het enorme projectiescherm wordt de aandacht van bezoekers naar het podium getrokken. Je zit echt op het puntje van je stoel."

 

 

Alles kan

De grote zaal van het Beatrix Theater biedt ruimte aan 1.500 personen."Maar door een slimme indeling en belichting ervaart ook een groep van 350 mensen in een intieme setting voluit het theatergevoel." De vele verschillende ruimtes in en rond het Beatrix Theater dragen eveneens bij aan de flexibiliteit. "Denk aan de Royal Bar, Queens Club en Restaurant en de Samsung Lounge. Tijdens een evenement kunnen deze gebruikt worden voor bijvoorbeeld een break-outsessie, VIP-ontvangst of besloten borrel. Naast het theater ligt de grote expozaal van 2.400 m², ideaal voor een beursvloer of informatiemarkt. Verder is er het MeetUp-vergadercentrum van Jaarbeurs met maar liefst dertig zalen." Met al deze faciliteiten zijn bijeenkomsten van uiteenlopende aard mogelijk. "Een groot congres met sprekers, een feestelijke prijsuitreiking plus walking dinner of een bijeenkomst met een plenair deel en aansluitende subsessies; alles kan in het Beatrix Theater."

 

 

Schot in de roos

Dyade organiseert al sinds 2015 'Leraren maken het verschil'. Gemiddeld ruim 1.000 docenten uit het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs treffen elkaar twee keer per jaar in het Beatrix Theater. Al vanaf de eerste editie vindt dit kennisevent plaats in het theater. "Beleving is een essentieel kenmerk van al onze formules; daarmee willen we ons onderscheiden", verduidelijkt Cannegieter, Directeur van Dyade Academy. "Als het gaat om die beleving is het Beatrix Theater in alle opzichten een schot in de roos. De locatie is onderdeel van de diverse belevingsaspecten die wij toevoegen aan onze programma’s en doet iets met de bezoekers. Deelnemers worden met alle egards ontvangen, voelen zich bijzonder. Hiermee benadrukken we de waardering voor de cruciale rol die leraren vervullen in de samenleving. Een rol waarmee zij het verschil maken. Daar ondersteunen wij graag bij."

 

Naast het zaalprogramma in het theater is er in de Expozaal een informatiemarkt met onderwijsgerelateerde diensten en producten. "Hier worden ook lunch, koffie en thee geserveerd. Alle catering is inbegrepen; leraren hebben een volledig verzorgde dag." Overall wordt de dag steevast beoordeeld met een ruime acht. Over de inhoud, de sprekers, de organisatie en ook over de locatie zijn de leraren zeer lovend. "Bereikbaarheid en sfeer zijn de meest genoemde elementen. Belangrijk, want onze deelnemers komen letterlijk uit het hele land. Maar dé onderscheidende meerwaarde, het echte usp zit in de entourage en de beleving. Bied je eenzelfde programma aan in een zaal van een willekeurig congrescentrum dan is de impact kleiner." Het Beatrix Theater is een onderdeel in de filosofie van Dyade.

www.jaarbeurs.nl/beatrixtheater
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Wat je als eventplanner kan leren van filmcrews

Wat je als eventplanner kan leren van filmcrews

3 goede redenen om reviews te plaatsen

3 goede redenen om reviews te plaatsen

Hoe maak je je event meer inclusief?

Hoe maak je je event meer inclusief?

Advertenties