Uitspraak rechtbank: Aviodome verder als 'Amsterdome'

Uitspraak rechtbank: Aviodome verder als 'Amsterdome'

De nieuwe evenementenlocatie van TeKa Groep opent onder een andere naam. Dat heeft de rechter besloten in een kort geding aangespannen door Libéma. Teká Groep mag de aanduiding ‘Aviodome’ alleen gebruiken om de geschiedenis van de iconische koepel te vertellen.

 

In een persbericht zegt Timo Kruft van de TeKa Groep: "We zijn blij dat de rechter inziet dat het belangrijk is dat we het verhaal deze iconische koepel kunnen doorvertellen. Gelukkig hebben we naar aanleiding van onze prijsvraag veel goede suggesties voor een nieuwe naam ontvangen. We hebben besloten om de koepel te herdopen tot Amsterdome. We gaan zo snel mogelijk deze nieuwe naam overal doorvoeren en hebben er alle vertrouwen in dat Amsterdome de komende jaren uitgroeit tot een sterk merk."

 

 

Iconische koepel met grote historie

Aanleiding voor de rechtszaak was een conflict tussen de TeKa Groep en Libéma over het gebruik van de naam Aviodome, de iconische koepel die jarenlang bij Schiphol stond en onderdak bood aan het nationaal luchtvaartmuseum. In 2003 werd de koepel te klein voor het museum en verhuisde de collectie vliegtuigen naar Lelystad. Het museum ging daar - zonder koepel - verder onder een andere naam: Aviodrome. De dome werd ternauwernood van de sloop gered en is nu door de TeKa Groep herbouwd.

 

 

Eerste circulaire evenementenlocatie

De herbouw van de Amsterdome is een primeur voor Nederland. Nooit eerder werd een gebouw van deze omvang afgebroken en opnieuw opgebouwd. Ook binnen in de dome is hergebruik de norm. Zo zijn de barren gemaakt van de zeecontainers waarin de dome lag opgeslagen en zijn de stoelen gemaakt van gerecycled kunststof en oude koelkasten. De locatie is daarmee de eerste circulaire evenementenlocatie van Nederland.

 

Op vrijdag 30 november vindt de officiële opening van de nieuwe evenementenlocatie plaats, die onderdak gaat bieden aan beurzen, congressen en evenementen.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Een all-in one partner voor je online-event-boxen? Grunewald.box!

Een all-in one partner voor je online-event-boxen? Grunewald.box!

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Advertenties