Congrescentrum Bouw & Infra Park zet in op duurzame catering

Congrescentrum Bouw & Infra Park zet in op duurzame catering

Wekelijks ontvangt Congrescentrum Bouw & Infra Park honderden gasten in hun congrescentrum. "We weten als geen ander dat naast de fysieke locatie en de inhoud van het programma ook de catering een grote rol speelt tijdens elk event of congres."

 

In de catering verwerkt de locatie veel producten afkomstig van zorgkwekerij: Weet hoe je leeft! in Almere. Peter Derix, eigenaar van PDX Services (de inhouse-cateraar op het Bouw & Infra Park), kwam in contact met een voormalig rozenkweker die goede ideeën over het verantwoord kweken van groente had. Toen Peter aangaf behoefte te hebben aan meer lokale, biologische groenten voor de catering op het Bouw & Infra Park, was de cirkel snel rond. Inmiddels is dit project flink uitgebreid, en biedt de kwekerij ook dagbesteding aan mensen met een beperking. Iedereen wordt individueel begeleid en krijgt een mooie werkplek. Van houtbewerking tot opleidingswinkel met lokale producten, iedereen kan hier wat leren.

 

Bouw & Infra Park gebruikt graag de producten van dit mooie bedrijf in de catering. Peter Derix: "Deze boer teelt alleen groenten die de natuur, in een bepaald seizoen en gebied toelaat, echte streekproducten dus. We zien dat mensen behoefte hebben aan biologisch. Wij als voedselverstrekker vinden het belangrijk om richting te geven aan mensen om producten te kiezen die horen bij het seizoen. Sommige seizoensgroenten zijn we als samenleving uit het oog verloren, en wij vinden het mooi om mensen daar weer kennis mee te laten maken in onze cateringproducten."

 

 

"Werken met dit bedrijf is nog eens extra leuk omdat we niet altijd weten welke producten we geleverd krijgen. Regelmatig gooien we ons geplande menu om omdat we plotseling veel van een ander product krijgen, omdat dat op dat moment goed groeit. Dan gooien we gewoon alles om en gaan we met dat product aan de slag. Dit zien onze koks niet als iets moeilijks, maar juist als iets heel leuks. De smaak verbetert met goede producten en daarnaast is het een leuke uitdaging om hier steeds weer op in te spelen."

www.bouwinfrapark.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Groot scherm huren voor EK 2021? Het is nu of nooit!

Groot scherm huren voor EK 2021? Het is nu of nooit!

INKART zet in op de zomer!

INKART zet in op de zomer!

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

Advertenties