Barco imponeert op Eurovisie Songfestival

Barco imponeert op Eurovisie Songfestival

Barco, leider in creatieve LED-technologie, speelt opnieuw een hoofdrol in de visualisatie van het 52ste Eurovisie Songfestival. Met een imposante combinatie van de meest recente LED-technologie en digitale projectoren, is de show nog groter en visueel aantrekkelijker dan ooit tevoren.

 

Tijdens het festival in Helsinki was één van de meest spectaculaire podiumontwerpen ooit te zien. Het adembenemend visueel ontwerp van de showontwerper Mikki Kunttu viel op door het gloednieuwe Barco MiTRIX LED-scherm van meer dan 200 m2, 125 m2 ultra heldere OLite 510 LED-modules en drie SLM R12+ digitale projectoren. Barco's verhuurpartner Massteknik (Zweden) is de hoofdleverancier van video voor de show. In de set op het podium werd een gigantisch gebogen scherm, 'de cobra', volledig geïntegreerd. Dit scherm torent niet enkel 9,5 meter hoog uit boven en achter het podium, maar is ook opgebouwd tot in het publiek waardoor een geanimeerde catwalk gecreëerd wordt die het podium zelf tot leven brengt met meeslepende video- en lichteffecten.

 

Behalve dit scherm wordt rond bijna het volledige podium een enorme 30 meter brede en 6,5 meter hoge LED-achtergrond opgesteld van meer dan 200 m2 MiTRIX, een nieuw transparant LED-scherm van Barco. Het MiTRIX scherm werd door de ontwerpers gekozen omwille van zijn laag gewicht en grote transparantie. Dit laat de Syncrolite xenon straallichten, die gemonteerd zijn achter het scherm, toe om er dwars doorheen te schijnen, wat een ongelooflijke diepte geeft aan het decor. Op bepaalde ogenblikken, wanneer het beeld op het MITRIX scherm wordt uitgezet, lijkt het alsof het scherm volledig onzichtbaar is, waardoor een volkomen andere look van de set wordt gecreëerd. De mix van hoge- en lage resolutieschermen laat ook toe individuele 'achtergrond videobeelden' te gebruiken voor elke song, waardoor elk land met zijn artiesten een unieke visuele identiteit krijgt en dit door één druk op een knop.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Haal alles uit je event software met de Halito! Academy

Haal alles uit je event software met de Halito! Academy

Waarom Koninklijke Jaarbeurs werd verkozen tot Beste Congreslocatie van 2022

Waarom Koninklijke Jaarbeurs werd verkozen tot Beste Congreslocatie van 2022

Haal meer energie uit jouw event #OpPapendal!

Haal meer energie uit jouw event #OpPapendal!

Advertenties