Welke hekken zijn nodig voor jouw evenement?

Welke hekken zijn nodig voor jouw evenement?

Optimale veiligheid; het reguleren van de toegang; maar ook de afzetting van het terrein of de weg, vluchtwegaanduidingen en het voorkomen van geluidsoverlast. Allemaal situaties die bij de organisatie van een evenement vragen om hekwerk-oplossingen.

 

Om inzicht te krijgen in het type hekwerk en de hoeveelheid die je nodig hebt, is het raadzaam altijd te starten met het maken van een hekwerkplan. Dit hekwerkplan zorgt - naast inzicht in wat je nodig hebt aan hekwerken - ook voor kostenefficiency. Deze blogpost van Allfence laat zien hoe je tot een efficiënte inzet van hekwerken komt.

 

 

Een doordacht hekwerkplan

Hoe realiseer je een doordacht hekwerkplan? De logistieke invulling van elk evenement start met het maken van een terreinindeling. Deze indeling geeft een volledig overzicht waar de diverse activiteiten plaatsvinden, variërend van podia tot bezoekers- en parkeerterreinen. Maar ze geven ook de verkooppunten van food en drank weer. Tevens worden parkeergelegenheden en de knelpunten in de aan- en afvoer van bezoekers in kaart gebracht, evenals het aanduiden van vluchtwegen. Deze op detailniveau uitgewerkte terreinindeling vormt een handige leidraad bij het samenstellen van het hekkenplan. De terreinindeling geeft je een juist beeld van de plaatsen waar hekwerken noodzakelijk zijn. Tevens laat het overzicht zien welk type hekwerk nodig is om de verschillende faciliteiten in te richten, aan te duiden of te beveiligen.

 

 

Terreinafzetting en veiligheid

Eén belangrijk aspect om hekwerken in te zetten is het bevorderen van de veiligheid, zowel voor bezoekers als voor artiesten en vips. Ook vervullen hekken een belangrijke rol bij het reguleren van de toe- en afvoer van bezoekers. Een combinatie van een juiste regulering van het publiek door middel van hekwerken in combinatie met een duidelijke signing zorgt voor een snelle en probleemloze doorstroom van bezoekers.

 

 

Omwonenden

Een belangrijk tip is: "Dring de omgeving niet je muziek op als ze er niet om vragen". Buren en omgeving zitten daar lang niet altijd op te wachten. Het gebruik van geluid reducerende hekken bieden de oplossing en zorgen dat feestgangers op het feest- of het festivalterrein optimaal genieten van de optredens, en mensen buiten het terrein ongestoord hun eigen leven kan leiden.

 

 

Vluchtwegen

Vluchtwegen zijn van levensbelang om bij calamiteiten het publiek een veilig heenkomen te bieden. Naast een duidelijke aanduiding van de vluchtwegen, is het ook belangrijk deze vluchtwegen zo in te richten dat ze een grote plotse toestroom van mensen aankunnen en de kortste weg naar de nooduitgangen bieden. Vluchtwegen dienen voldoende breed te zijn, maar eveneens te zijn voorzien van stevig hekwerk, zodat mensen in hun haast niet gewond raken door omvallend hekwerk.

 

 

Hekwerken voor de toegang van genodigden en artiesten

Meestal zijn er speciale ingangen voor VIPS en artiesten. Je gasten vertegenwoordigen veelal sponsoren en gemeentelijke delegaties en verdienen een duidelijk aangegeven aparte entree naar hun Vip-home. Dat voorkomt verwarring en onduidelijkheidheden. Zo is een apart aangeduide backstage-area voor artiesten een perfecte oplossing om zich in alle rust voor te bereiden op hun optreden. Door gebruik te maken van hekwerken – eventueel voorzien van een aparte aanduiding – wijs je gasten en artiesten al bij het naderen van het feest- of festivalterrein de weg naar hun plaats op het terrein.

 

 

Het gebruik van schuifhekken

De vraag die vaak wordt gesteld is: "Wanneer en waar pas je schuifhekken toe?" Schuifhekken pas je toe op locaties binnen het terrein die wel afgesloten dienen te zijn, maar met regelmaat geopend worden in verband met de toegang van artiesten, deelnemers, maar ook voor de aanvoer van catering of andere zaken. Op die plaatsen is het raadzaam schuifhekken toe te passen omdat ze zorgen voor een veilige afsluiting van het terrein, maar eenvoudig en snel zijn te openen en weer dicht te maken. De schuifhekken zijn breed genoeg om ook vrachtwagens en andere terreinwagens toegang te verschaffen. Een schuifhek biedt ook een snelle toegang voor hulpdiensten.

 

 

Evenementenhekken huren of kopen?

Veel evenementenorganisaties kiezen ervoor om de evenementenhekken te huren. Wanneer je echter regelmatig hetzelfde evenement organiseert, kan het kopen van de hekken een overweging waard zijn. Het voordeel van het huren van de hekken is, dat de verhuurder - tegen een vergoeding - helpt bij het plaatsen en het afbreken van het hekwerk. Je hoeft geen extra mensen in te zetten die je mogelijk ergens anders nodig hebt. Denk ook goed na over het gebruik van de juiste hulpmiddelen voor het plaatsen en afbreken van de hekken. Ze besparen veel tijd en ongemak.

 

 

Kies voor een gecertificeerde leverancier

Bij de keuze voor de juiste hekwerkleverancier zijn kennis, vakmanschap, advies en vooral ook een breed assortiment van doorslaggevend belang. Kies ook voor een leverancier die naast een breed assortiment aan hekken, kan zorgdragen voor de levering van oplossingen, zoals: bouwhekken met zeil, dranghekken, hengstenkooi-constructies, finish barriers, enzovoort. Kies voor een leverancier die alles duidelijk en gestructureerd aanlevert op bokken, het verhoogt de efficiency van de opbouw. Eén breedgesorteerd en vakkundig leverancier helpt je te besparen in tijd en kosten op het gebied van logistiek en het uitzetten en afbreken. Maar belangrijk is ook te kiezen voor een leverancier die service hoog in het vaandel heeft staan en voor een adequate oplossing zorgt bij naleveringen. Kies ook voor VCA-gecertificeerde monteurs om de hekken vast te zetten en een leverancier die de geldende veiligheidseisen voor transport en montage naleeft. Want een professionele organisatie onderscheidt zich door een hoogwaardige logistieke en veilige verzorging van haar bezoekers, genodigden en gasten!

www.allfence.nl

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures