De volgende generatie Escape Rooms is gearriveerd

De volgende generatie Escape Rooms is gearriveerd

Ben je recentelijk nog in een escape room geweest? Ze zijn indrukwekkender dan ooit. De beste escape rooms dompelen je onder in sterke verhalen, prachtige decors, innovatieve technologie en geweldige puzzels. Het zijn meer dan escape rooms, het zijn ervaringen die je lang bij zullen blijven!

 

Nog meer dan in andere landen kun je in Nederland in elke stad wel een goede escape room vinden. Grote steden hebben niet meer het alleenrecht op escape rooms, sommige van de beste escape rooms vind je tegenwoordig op onverwachte plekken zoals Bunschoten, Volkel en Schagen.

 

De eerste generatie kamers bestonden uit puzzels in één kamer, waarbij je soms nog een tweede geheime plek kon ontdekken. De tweede generatie richtte zich meer op het creëren van de juiste sfeer. Nu gaan escape rooms nog een stap verder; een sterk verhaal, serieuze puzzels en een uitgebreide styling, alles om de verwachting van de spelers te overtreffen.

 

Niet alleen de verwachting moet worden overtroffen, ook de budgetten worden steeds omvangrijker. Het gaat nu minder om het ontsnappen, maar meer om het verhaal te volbrengen in een zo realistisch mogelijk decor. Meer als een film waarin jij de hoofdrol speelt. Verhaallijn, puzzels en décor komen samen in deze nieuwe generatie escape rooms! Enkele inspirerende favorieten op een rij:

 

 

#1 Escape Through the Movies

Boom Chicago tilt met Escape Through The Movies de definitie van escape rooms naar the next level. Ze gebruiken de bioscoop geschiedenis van hun theater om je een verhaal te laten beleven dat begint in de oude projectiekamer en dat je verder meeneemt door verschillende films. Met acteurs, actie, muziek, slimme puzzels, grappen, schrikmomenten, video en innovatieve technologie is hun escape room een avontuur dat nooit tot een einde lijkt te komen.

 

Deze beleving gaat niet om snelheid, maar om de wijze waarop je de opdrachten uitvoert binnen de opgegeven tijd. Iedereen haalt de finale, maar hoe goed weet je het verhaal af te ronden? De hele ervaring duurt 75 minuten maar tel daar nog een half uur bij op aan het begin, met puzzels in de bar om je op te warmen. In Boom Chicago's Rozentheater krijg je waar voor je geld, absoluut de moeite waard om te proberen!

 

Boom Chicago’s Escape Through The Movies (Amsterdam)

 

 

#2 Jason's Curse

Horror escape rooms hebben fans en mensen die er ver van weg willen blijven. Jason's Curse, de nieuwe kamer van Escape Room Rijswijk, is geweldig en het is meer griezelig dan angstaanjagend. Deze escape room heeft hele goede puzzels en meerdere ruimtes. Het gedrukte dagboek met verhaal en aanwijzingen is een interessante invalshoek en geeft één van de deelnemers iets specifieks te doen. De manier waarop de fysieke ruimte verandert is het beste effect sinds het tijdreizen in Escape Through Time.

 

Escape room Rijswijk

 

 

#3 The Freak Show

Escape Challenge heeft vier geweldige escape rooms in Delft en Zoetermeer. Deze locatie uit 2015 staat op onze lijst door de unieke stijl en invulling. Je begint in een kooi en beweegt je vervolgens buiten in de ruimte met hoge plafonds en tussen gemanipuleerde objecten. Je ontdekt meerdere ruimtes met nog meer interessante momenten. Het is goed te doen voor beginners en hoewel er niet echt een plot in het verhaal zit, is het toch meer dan slechts een kamer en zeker het proberen waard.  The Honeymoon Hotel en The Orphanage zijn nieuwere kamers en absoluut legendarisch.

 

Escape Challenge (Delft & Zoetermeer)

 

 

#4 Escape Through Time

De hit escape room uit Amsterdam nu te zien in Brabant!  No Escape Uden brengt het innovatieve tijdreizen avontuur uit de hoofdstad naar een compleet nieuw publiek. Geavanceerde technologie, geweldige puzzels, en waarschijnlijk een van de beste verhalen in de escape room branche maken dit een van de top rooms in Nederland. Het zit slim in elkaar, het is grappig en oprecht spannend.  

 

No Escape Uden

 

 

#5 Space Lab

Escape Room Schagen’s eerste locatie is heel leuk om te spelen met originele puzzels en een mooi décor. Met leuke visuele effecten, het besturen van een auto op afstand met unieke opdrachten en een  videomapping X-ray effect, heeft deze escape room meer technische snufjes dan je misschien zou verwachten in Schagen. Het verhaal zit goed in elkaar en loopt op een logische manier af.

 

Escape Room Schagen

 

 

#6 The Mansion

De meest 'traditionele' escape room in Den Haag staat op de lijst vanwege de kwaliteit van de kamer, het meubilair en de puzzels. De met houten panelen uitgeruste kamer ademt luxe en rijkdom. De ruimte is groter dan vele andere kamers. Het voelt niet aan als een deco en het ziet er realistisch uit. De puzzels zijn leuk om te doen, het doel is helder en het is niet onnodig lastig. Bezoeken waard dus!.

 

Operation Exit Den Haag

 

 

De volgende escape rooms zijn nog niet open, maar wij kijken wel alvast reikhalzend uit naar de opening…

 

 

Kamer 237

Het team achter De Loods openen een  escape room adventure dat zich afspeelt in een hotel.  

Escape Room Kamer 237 (Volkel)

 

 

The Tower

Sherlocked, de Amsterdamse innovators achter  the Architect en The Vault, zijn hard aan het werk aan hun derde locatie in de Beurs van Berlage. Dit zal zeker een indrukwekkende kamer zijn. Wij kunnen niet wachten!  

 

Sherlocked (Amsterdam)

 

 

The Dome

Het creatieve team uit Bunschoten maakte de eerste, indrukwekkende escape room in Nederland: The Labratorium, en een van de beste tweede generatie ruimtes: De Meisjeskamer. Wat hebben ze nu in petto?  Wij hebben de trailer gezien en wij kunnen niet wachten!

 

Escape Room Bunschoten

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures