Extravagant Spaans partyconcept komt naar Europa

Extravagant Spaans partyconcept komt naar Europa

Summerfestival kondigde zopas aan dat ze er voorlopig even mee ophouden, maar Elrow, een extravagant Spaans partyconcept, staat klaar om in 2018 de fakkel over te nemen. De Spaanse familie Arnau verovert de dancewereld stormenderhand en met Elrow Town organiseren ze nu hun eerste volledige festival op het Europese vasteland. 

 

Elrow Town is een dancefestival, gesticht door de Spaanse familie Arnau dat vorig jaar voor het eerst in Londen georganiseerd werd. Nog belangrijker dan de house en techno van meer dan 20 internationale dj's wordt de knettergekke, carnavaleske inkleding van het feest. De bezoeker wordt letterlijk en figuurlijk ondergedompeld in een kleurrijke en surreële wereld vol confettikanonnen, opblaasbare flamingo’s en reuzeninsecten, extravagante podia en een dolle parade van performers en steltenlopers.

Elrow begon ooit met wekelijkse feestjes in Row 14, een discotheek in Barcelona, maar groeide al snel uit tot een internationaal party-merk, met grensverleggende feestjes in meer dan 50 steden, van Barcelona tot Ibiza, Shanghai tot Kaapstad en New York tot Mumbai. Overal waar Elrow neerstrijkt doen ze dat met hun eigen decors, dansers, acteurs en dj’s. In 2017 hostte Elrow 132 events in meer dan 25 landen voor een publiek van 1,7 miljoen mensen. Ook in Versuz, op Tomorrowland en Glastonbury was het concept al te gast.

 

 

Twintig dj's

Met Elrow Town, vorig jaar voor het eerst in het Olympisch Park in Londen, organiseerde Elrow ook voor het eerst een volledig festival. Daar duurde het feest twee dagen en waren alle tickets in vier uur tijd de deur uit, in Antwerpen wordt Elrow Town een ééndagsfestival met een twintigtal internationale dj's. Elrow Town Antwerp is het allereerste festival op het Europese vasteland en bovendien de eerste stop in een drieluik door Europa. Daarna reist het team nog door naar een voorlopig later aan te kondigen stad en Londen. "We hebben de familie Arnau leren kennen op internationale dancefestivals. Wat zij neerzetten, is echt een fenomeen en het past beter bij wat wij willen doen dan Summerfestival, dat al helemaal in de steigers stond toen we dat festival overnamen", zegt Wim Van der Borght, die samen met Bart Roman van Atmosphere Architects, club Labyrinth en het Elrow team het festival in België zal organiseren.

Juan Arnau Jr. is de huidige CEO van Elrow: "Al zes generaties lang, sinds 1870 organiseert mijn familie feestjes. De muziek, nu vooral house en techno, is heel belangrijk, maar het is slechts 25 procent van de show."

 

 

Decoratie

"De decoratie is een ander heel belangrijk element, we toveren elke club en elk festival om in ons eigen ding. Maar het allerbelangrijkste zijn de kostuumontwerpers. Hun ontwerpen zijn de show. We willen altijd wat nieuws brengen en de mensen verrassen, dat is de sleutel van ons succes."

Rowgelia, een gigantische gele kip, de mascotte van Elrow, zal je niet enkel kunnen volgen op Facebook en Instagram, de 'party animal' zal de komende maanden ook opduiken op Antwerpse events zoals de Ten Miles.

Elrow Town Antwerp vindt plaats op zaterdag 30 juni aan de Middenvijver. Zestienjarigen moeten wel op zoek naar een andere manier om hun zomervakantie op gang te feesten: dancefestival Elrow Town mikt op een publiek vanaf 18 jaar.

Bron: HLN 15/12 via License2Publish, Foto: Elrow Festival

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

eventplanner.net
eventplanner.live gemist? Herbekijk nu
eventplanner.net|
12 April 2021

Heb je onze allereerste Partner en Developer Conference gemist? Geen paniek! Je kunt de video van het evenement hier herbekijken:

https://www.eventplanner.net/live/

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Sluit jij vanavond aan? eventplanner.live

Sluit jij vanavond aan? eventplanner.live

Fonkelnieuwe MICE brochure voor het Domein van de Grotten van Han

Fonkelnieuwe MICE brochure voor het Domein van de Grotten van Han

ZEEven troeven van Oostende als eventlocatie

ZEEven troeven van Oostende als eventlocatie

Advertenties