Event Management bij OCEANDIVA, een vak apartEvent Management bij OCEANDIVA, een vak apart

De evenementenbranche is een heerlijke en spannende industrie om in te werken. Geen dag is hetzelfde. Zeker wanneer je werkt bij een unieke venue als OCEANDIVA.

 

Jamie Bons (32), Senior Event Manager, werkt hier al 3 jaar en draait haar hand niet om voor het inladen van 4 gloednieuwe Mercedessen op het schip. Benieuwd naar haar verhaal en hoe je zelf voet aan wal kunt krijgen in deze branche? Lees dan gauw verder.

 

Wat is het beste advies dat je kan geven voor mensen die willen werken in de evenementenbranche?

"Je moet echt een passie hebben voor events. Ga naar events die je graag zou willen organiseren, regel het vrijgezellenfeest van je beste vriend(in) en doe alvast ervaring op als vrijwilliger bij het opzetten van een event voor bijvoorbeeld een goed doel. Hoe meer je jouw gedrevenheid kan laten zien, hoe meer je opvalt bij toekomstige werkgevers."

 

Welke kwaliteit heeft een goede Event Manager nodig?

"Je moet kunnen denken in oplossingen. Event Management bestaat uit regelen. Creatief omgaan met uitdagingen. Hoe je het doet, doe je het. Maar get it done!"

 

Kun je een leuk voorbeeld noemen vanuit je eigen ervaring bij OCEANDIVA?

"Zeker! In 2016 hadden we op het schip de FUTURA een evenement van Mercedes. Er moesten maar liefst 4 auto's in én op het schip geladen worden. Dit hebben we eerder gedaan, maar dit keer moest het gebeuren in Mainz in Duitsland. Hier zijn vooral smalle steigers in plaats van brede kades. En de hoogte van de rivier varieert ook nog eens. En dat terwijl de hoogte van de ingang van het schip exact moest aansluiten op de kade."

 

"Ik ben toen vanuit Amsterdam naar Mainz gereden om aan de sluismeester te vragen of we het schip de sluis in mochten varen. Hij kon dan het waterniveau laten stijgen tot de precieze hoogte die we nodig hadden. Zo gezegd, zo gedaan zou je denken. Maar met een breedte van 12 meter paste het schip nog maar net tussen de hoge betonnen muren. Ja, toen hield ik m'n hart even vast haha! Uiteindelijk is het allemaal gelukt en hadden we een zeer tevreden klant. Maar hij moest eens weten wat er allemaal achter de schermen gebeurde!"

 

Raad je het aan om te werken als Event Manager?

"Absoluut. Het is hard werken maar het is het 100% waard! Dat gevoel wanneer ik 1.500 mensen een zorgeloze avond zie hebben op een event dat ik mede-georganiseerd heb, is onbeschrijfelijk."

 

Jamie Bons is één van de gepassioneerde teamleden van OCEANDIVA. Ben je benieuwd naar wat OCEANDIVA voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ze op voor meer informatie.


www.oceandiva.eu

advertorial03-11-2017

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoeveel marge neemt een evenementenbureau?Hoeveel marge neemt een evenementenbureau?
Hoe pas je neuromarketing toe op je evenement?Hoe pas je neuromarketing toe op je evenement?
The hero's journey - storytelling uit Hollywood voor evenementenThe hero's journey - storytelling uit Hollywood voor evenementen
Advertenties

In de kijker

Mobiwijzer en groeneVENTscan demo

Mobiwijzer en groeneVENTscan demo

Laat het vervoer naar je evenement niet aan het toeval over.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]