Bij Microsoft vergaderen ze nu in een boomhut

Bij Microsoft vergaderen ze nu in een boomhut

Microsoft heeft in een groene zone op zijn campus in Redmond drie boomhutten gebouwd. De nieuwe infrastructuur kan als werkplek of vergaderlocatie worden gebruikt.

 

Microsoft hoopt dat de nieuwe infrastructuur de concentratie en creativiteit van de werknemers kan stimuleren. Het bedrijf deed voor het ontwerp beroep op specialist Pete Nelson, die over het onderwerp een eigen televisieprogramma heeft.

 

Volgens de ontwerper hebben de constructies een levensduur van minstens twintig jaar. Twee hutten zijn al operationeel. Een derde treehouse wordt tegen eind dit jaar in gebruik genomen. "Vele werknemers geven aan dat ze liefst in de natuur zouden werken indien ze daartoe de mogelijkheden zouden krijgen", benadrukt Bret Boulter, projectleider van de Microsoft Treehouses. "Ook onderzoek toont dat de mens in de natuur kan ontspannen, terwijl ook de creativiteit en concentratie worden aangewakkerd."

 

 

 

Heropleving

"De werknemers absorberen de omgeving, waardoor hun perceptie over de aanpak van hun werk verandert", zegt Boulter nog. De treehouses zijn uitgerust met alle moderne technologie die ook op een traditioneel kantoor ter beschikking staat. Alle werknemers van het bedrijf kunnen van de treehouses gebruik maken. "Het project toont een bedrijf dat zich na een relatieve dalperiode volledig wil heruitvinden", benadrukken waarnemers. "Microsoft groeide in de loop van de jaren negentig uit de grootste onderneming van de wereld, maar dreigde in problemen te komen."

 

 

"Er kwamen immers conflicten met het Amerikaanse ministerie van justitie, dat de onderneming probeerde op te delen. De winsten namen nog wel toe, maar de groei kwam grotendeels tot stilstand. Investeerders keerden de onderneming de rug toe en richten zich op jongeren en meer glamoureuze technologiebedrijven zoals Apple, Google en Facebook." De nieuwe stroming moet volgens de waarnemers in belangrijke mate worden toegeschreven aan Satya Nadella, die drie jaar geleden tot chief executive van Microsoft werd aangesteld. "Hij zorgde met cloudcomputing en artificiële intelligentie niet alleen voor succesvolle technologische realisaties, maar bracht ook empathie en plezier opnieuw centraal in de visie van de onderneming", wordt betoogd.

Bron: express.be / Pictures Microsoft

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Nicole Elbers [Kapellerput Hotel | Meetings | Events]
Nicole Elbers [Kapellerput Hotel | Meetings | Events]
Expert|2017-10-30 - 12:24u

Meet me in the Trees!
Het kan al meer dan 7 jaar bij Kapellerput in Heeze, dichtbij Eindhoven. Een "meeting in the trees" in onze boomhut KABAN . Gewoon in Nederland op onze eigen landgoed in de Brabantse natuur. Microsoft heeft nu ook de boomhut ontdekt .
"Welcome to a new kind of workspace that’s helping employees benefit from what science shows is the powerful impact of nature on creativity, focus, and happiness"
Helemaal mee eens, zoals de vele gasten van de KABAN sinds 2010 hebben ervaren. Een leerzaam blog over de waarde van een meeting in de natuur!

Grunewald.bar
Apéroboxen als eindejaarsgeschenk en als alternatief voor de Nieuwjaarsrecepties
Grunewald.bar|
27 November 2021

Gezien de explosie in aanvragen en bestellingen de laatste 10 dagen, is het duidelijk dat we terug online zullen klinken op het nieuwe jaar.


Maar niet getreurd, zoals de voorbije 18 maanden, staan we er met Grunewald.bar klaar voor om jullie drink op te smukken.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Hoe houd je je publiek geboeid tijdens een online event?

Hoe houd je je publiek geboeid tijdens een online event?

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Fysiek event moeten cancellen? Misschien is dit een oplossing

Fysiek event moeten cancellen? Misschien is dit een oplossing

Advertenties