Positieve beurscijfers volgens Euro Fair Statistics

Positieve beurscijfers volgens Euro Fair Statistics

Met een totaal van 27,4 miljoen gehuurde vierkante meters in 2016, groeit de beurzensector met 11% ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit een nieuw rapport van UFI. Daarnaast blijkt een stijging van 7% in het totaal aan beurzen.

 

De meest recente editie van het Euro Fair Stastics rapport, dat jaarlijks wordt gepubliceerd door UFI, the Global Association of the Exhibition Industry, biedt cijfers over de Europese beurzensector. Op basis van de data van 14 nationale instantie, waaronder Febelux (B) en CLC-Vecta (NL), bevat deze editie de officiële cijfers van 2.590 beurzen welke hebben plaatsgevonden in 2016 in 25 landen.

 

Kai Hattendorf, Managing Director UFI: "We zijn verheugd om deze grote hoeveelheid aan data afkomstig van 14 instanties, die het strikte certificatieproces beheren, aan te kunnen bieden. Deze gegevens vertegenwoordigen ongeveer 60% van de Europese beurzenmarkt en omvatten 405 beurzen die UFI's 'UFI Approved Event' titel hebben verdiend."

 

De beurzen die in dit rapport zijn opgenomen, trokken 724.488 exposerende bedrijven in 2016 en registreerde een totaal aantal van 71,6 miljoen bezoekers. Zo'n 38% van de beurzen richtte zich op vakbezoekers, 30% op het openbare publiek en 32% richtte zich op beide doelgroepen.

 

 

Rapport downloaden

Het Euro Fair Stastics 2016 rapport is als digitale pdf-versie gratis te downloaden via de website van UFI.

Bron: Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures