ABBA plant tour als hologram

ABBA plant tour als hologram

Wie kent de tekst van 'Dancing Queen' nu niet? Daarom plant de Zweedse na meer dan drie decennia na hun laatste officiële tour. En toch zullen ze er zelf niet bij zijn. Het zijn hun hollogrammen die op tournée gaan.

 

"Het is perfect. We kunnen op het podium staan ​​terwijl ik thuis ben met de honden," vertelt Benny Andersson aan de Herald Sun. Tot nu toe was het gebruik van hologrammen voor concerten voorbehouden aan artiesten die dood zijn. "Als dit echt werkt, zullen er veel artiesten zijn die hetzelfde willen doen, zelfs artiesten die nog steeds jong en nog steeds toeren. Het is een heel interessant project."

 

In 2012 al werd een Tupac optreden op Coachella geprojecteerd. Michael Jackson volgde met een virtuele versie van zichzelf op de Billboard Awards in 2015. Maar niet alleen popsterren gebruiken hologrammen. Tijdens de meest recente Franse verkiezingen verscheen presidentskandidaat Jean-Luc Mélenchon als een hologram om tegelijkertijd op zeven evenementen te kunnen spreken.

 

ABBA wordt geprojecteerd voor een live band, met de zang van hun Australische tour van 1977. "Het zal zijn alsof je in 1977 bent, met een live band, live backing vocals, een geweldig set design met lichten en geluid, alles zal als een live concert zijn”, voegt Andersson toe.

 

Dit is nog maar het begin... Wie zou jij als hologram op je evenement willen hebben?

Bron: Mashable

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures