10 tips voor het organiseren van je kerstevenement

10 tips voor het organiseren van je kerstevenement

We zitten dan nog wel in september, maar de venues beginnen al aardig vol te raken voor de maand december. Zo ook de 2 varende locaties van OCEANDIVA.

 

Er is dan ook niets fijner om na een sfeervol kerstdiner even heerlijk uit te waaien op het overdekte buitenterras met uitzicht over het water om vervolgens de dansvloer op te gaan. Heb je eigenlijk al nagedacht over jouw kerst- of eindejaarsfeest voor dit jaar? OCEANDIVA helpt je graag op weg en heeft een aantal tips voor je op een rij gezet:

 

 

1. Duidelijk budget

Voor je begint met het organiseren van jouuw evenement, is het van belang om eerst het budget vast te stellen. Breng van te voren goed in kaart wat je wensen zijn en het beschikbare budget.

Hier heb je niet per se een duur softwareprogramma voor nodig. Dit kan bijv. ook in Excel of Google Spreadsheets. Download hier een eenvoudig event budget template om mee te beginnen.

Wees niet bang om je budget te delen met de partijen met wie je wilt samenwerken. Zo wordt snel helder wat er wel en niet mogelijk is en bespaar jij en jouw mogelijke partners veel tijd.

 

 

2. Bespaar geld met de juiste datum

December is voor de meeste evenementenlocaties de drukste maand van het jaar. Zo ook voor OCEANDIVA. Het is daarom verstandig om een paar maanden van te voren al te starten met het zoeken naar een juiste venue voor jouw evenement. En indien je flexibel bent met jouw datum, kan dit je veel geld besparen. Populaire data zijn namelijk een stuk duurder dan minder drukke dagen. Wij raden je dan ook aan om meerdere opties door te geven en te vragen naar de mogelijkheden.

 

 

3. Gebruik handige tools voor de planning

Voordat je de voorbereidingen gaat treffen voor het event, is het handig om een to-do lijst te maken. Bij OCEANDIVA wordt er nu een test gedraaid met een online planningsprogramma genaamd Asana.

In dit programma kun je bijvoorbeeld een 'event-roadmap' maken met hoofdtaken en subtaken die toegekend kunnen worden aan collega's. Vul een deadline in en iedereen krijgt een dag van te voren een reminder van zijn of haar taak. Daarnaast kun je de gedane taken afvinken en weet iedereen wat hen nog te doen staat. Zo zie je in één oogopslag exact wat er gedaan is en kun je dit communiceren naar de partijen met wie je het event organiseert.

 

 

Benieuwd naar de andere 7 punten? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van OCEANDIVA en ontvang binnenkort het volledige overzicht! Wil je graag meer informatie ontvangen over OCEANDIVA? Surf naar:

www.oceandiva.eu
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe zorg je ervoor dat mensen fysieke evenementen weer gaan vertrouwen?

Hoe zorg je ervoor dat mensen fysieke evenementen weer gaan vertrouwen?

Organisator OGZ en Jaarbeurs klaar voor zomerse editie Webwinkel Vakdagen

Organisator OGZ en Jaarbeurs klaar voor zomerse editie Webwinkel Vakdagen

Nieuw logo en merkidentiteit voor eventplanner.net

Nieuw logo en merkidentiteit voor eventplanner.net

Advertenties