Kruisbestuiving tussen klant en evenementenbureau leidt tot groenere evenementenKruisbestuiving tussen klant en evenementenbureau leidt tot groenere evenementen

Duurzaamheid is meer dan ooit 'hot'. Milieuvriendelijke alternatieven zijn op evenementen niet langer een ja-nee-kwestie, maar worden juist gezien als een hulpmiddel om de ecologische voetafdruk van het bedrijf minimaal te houden.

 

Nu toekomstgericht evenementen organiseren de trend zet, gaan evenementenbureaus op zoek naar alternatieven met zo weinig mogelijk impact op de planeet en een maximaal resultaat voor de klant. Ook al vraagt alternatieve eventplanning extra werk op het vlak van creatief denken, toch is het een inspanning die bureaus graag doen. "Want innoveren, nieuwe concepten bedenken, pioniers zijn en de fantasie aanwenden om steeds opnieuw de klant te behagen vormen nu eenmaal de basis van onze business."

 

Duurzame eventplanning kan veel vormen aannemen: inzetten op alternatieve vervoersmiddelen, carpooling naar meetings, het gebruik van gerecycleerd papier voor drukwerk (uitnodigingen, menukaarten, signalisatie- en infoborden), kiezen voor bio en fair trade, samenwerken met lokale leveranciers (om het aantal transportkilometers te beperken) en een plan opstellen om voedselverspilling te voorkomen of zo laag mogelijk te houden. Evenementenbureau New Balls Please zet onder andere in op die zaken en wil zo meewerken aan maatschappelijk verantwoorde en innovatieve evenementen.

 

Duurzame eventplanning staat in de kinderschoenen en moet nog flink groeien. Daarbij kunnen zowel het evenementenbureau als de klant heel wat voor elkaar betekenen. "Elk evenementenbureau heeft immers een breed draagvlak in de maatschappij. Door expliciet en succesvol te kiezen voor milieubewuste waarden in de voorbereiding, communicatie en productie van het evenement, kan het evenementenbureau ook nieuwe klanten overtuigen van het duurzaam ondernemen. Ook de klant kan aan het bureau zijn duurzame eisen stellen. Door kennis van de klant en het bureau te bundelen, ontstaan meer groene projecten. Want we dragen toch allemaal graag een steentje bij aan een groene en leefbare planeet?"


www.newballsplease.be

advertorial11-08-2017

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Bespraar tijd bij het plannen van je volgende evenementBespraar tijd bij het plannen van je volgende evenement
Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?
Één en al duurzaamheid op de GitannekesfoorÉén en al duurzaamheid op de Gitannekesfoor
Advertenties

In de kijker

Reviews

Reviews

3 redenen om nu eventlocaties, cateraars, ... te reviewen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 18-08Junior Event Producer
  Sylvester Productions
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 18-08Account Manager
  Art Of Confusion / 7theaven...
  Antwerpen
 3. 11-08Project Coordinator (m/v)
  Event Flooring Services
  Antwerpen