Nieuwste innovatie van Neptunus op Tomorrowland

Nieuwste innovatie van Neptunus op Tomorrowland

De nieuwste innovatie van Neptunus, genaamd Salacia, is tijdens het eerste weekend van Tomorrowland door tienduizenden festivalgangers ingewijd. De tent-specialist plaatste een volledig ronde structuur (360°) op drijvende pontons in de 'Garden of Madness'. Uniek in zijn soort en speciaal voor Tomorrowland ontworpen, dat dit jaar 'Amicorum Spectaculum - Magic will happen' als thema voerde.

 

De 'Garden of Madness' ziet er met een hoogte van ruim 12 meter en een overspanning van 40 meter bijna futuristisch uit. "We zijn enorm trots dat deze volledig ronde structuur voor het eerst op Tomorrowland wordt gebouwd", vertelt Dorrie Eilers, directeur van Neptunus. "Onze R&D-afdeling is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en het doorontwikkelen van bestaande producten. Soms worden innovaties voortgestuwd door onze klanten, zo ook nu. Na een aantal jaren wilde Tomorrowland iets nieuws, iets wat nog nooit eerder is gebouwd. Dit was natuurlijk een uitdaging die we graag aangingen. Na een aantal creatieve sessies zijn we tot deze volledig ronde structuur gekomen, iets wat bouwtechnisch geen gemakkelijke opgave is. Een mooie toevoeging aan onze productrange in ons 80e jubileumjaar."

 

Multifunctioneel inzetbaar

De Salacia - een toevoeging aan de Evolution serie - is een echte eyecatcher voor ieder evenement en multifunctioneel inzetbaar. Met een doorsnede én een vrije overspanning van 30 meter kan de Salacia rondom uitgebreid worden met een overstek van 5 meter. De hoogte is variabel tussen de 8 en 12 meter. De structuur kan rondom open blijven of met wandpanelen en/of glaspanelen worden dichtgebouwd. De (dak)constructie wordt hydraulisch gelift en kan daardoor razendsnel gebouwd kan worden. Daarbij kan de Salacia ook halfrond (180°) worden geplaatst aan een bestaande accommodatie van het type 'Evolution'.

 

Meerdere areas gebouwd

De vernieuwde 'Garden of Madness' is niet de enige area, ook de 'Freedom'-stage komt van de hand van Neptunus. De danstempel (Evolution) van 50 x 70 meter werd voorzien van een interne verdiepingsvloer in U-vorm voor ideaal zicht op de DJ-booth. Naast deze twee area’s bouwde Neptunus – net als andere jaren –de 'Galeria Tripledecker' als Main Comfort VIP-area. De etagehal van 2.400 m² vierkante meter kenmerkt zich door de drie verdiepingen en unieke dakconstructie en geeft een fantastisch uitzicht op de Mainstage. Tenslotte bouwde Neptunus nog de LEAF (Stage 10), een loungebar die ook op het water drijft, voorzien van twee ponton-looppaden naar de oevers.

www.neptunus.eu

Bron: Foto: © Tomorrowland

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties