Enorme brand op Spaans festival Tomorrowland Unite: 22.000 mensen geëvacueerd

Enorme brand op Spaans festival Tomorrowland Unite: 22.000 mensen geëvacueerd

Nadat een enorme brand losbrak op het hoofdpodium is het muziekfestival Tomorrowland Unite in het Spaanse Barcelona geëvacueerd. De brand ontstond rond 22 uur aan de speakers op het podium. Volgens de hulpdiensten moesten meer dan 22.000 mensen vluchten uit het Parc de Can Zam. Er vielen geen gewonden.

 

De brand brak uit op het hoofdpodium omstreeks 22 uur, weet El Mundo. Meteen werd het bevel gegeven de festivalsite te evacueren. De brandweer had ruim een uur nodig om de brand weer onder controle te krijgen. Er zijn geen meldingen van gewonden. 

Op het hoofdpodium was op het moment van de brand een grote pyrotechnische show aan de gang, schrijft de krant. De organisatie houdt het op een technisch probleem. "Dankzij professioneel handelen konden de 22.000 bezoekers veilig geëvacueerd worden en zijn er geen gewonden. De overheidsdiensten doen verder onderzoek en volgen ter plaatse op met de lokale Spaanse organisator van Unite."  

Op video's op sociale media is te zien hoe een toren van luidsprekers op enkele seconden in vlammen opgaat. Op dat moment zou topdj Steve Aoki aan zijn set beginnen. 

 





 

Volgens lokale media hebben de organisatoren beloofd dat de festivalgangers hun ticket terugbetaald zullen krijgen. 

"Unite is een event georganiseerd op verschillende locaties waarbij er een live satelliet connectie wordt gemaakt naar Tomorrowland in België en er enkele top artiesten worden gelivestreamd. De lokale organisatoren van Unite zorgen daarnaast voor een muzikale invulling. Unite wordt al voor de derde keer georganiseerd en dit jaar werd er een connectie gemaakt met Israël, Malta, Duitsland, Libanon, Korea, Dubai en Spanje", verduidelijkt de woordvoerster van Tomorrowland in een persbericht.

Bron: HLN 30/07 via License2publish, Photo © Twitter / AyerdiX

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties