Top 5 tijdelijke accommodaties voor 'automotive'

Top 5 tijdelijke accommodaties voor 'automotive'

Wanneer er voor conferenties, beurzen of evenementen niet voldoende beschikbare ruimte is, staan bedrijven en organisatoren voor een uitdaging. Tijdelijke structuren zijn dan een perfecte oplossing.

 

Al jarenlang blijkt Neptunus een geschikte partner voor de automotive industrie. Neptunus laat je graag kennismaken met hun top 5 van oplossingen:

 

 

1. Productlaunch - Tijdelijk gebouw

Voor de exclusieve presentatie van de nieuwe Audi TT werd een tijdelijke evenementlocatie gebouwd in het centrum van Frankfurt. De accommodatie was zowel van buiten als binnen een echte eyecatcher: een briljant podium voor het nieuwe Audi-model. Het design van 2.700 m2 en hoogte van 10 meter werd voorzien van complete 'wrapping' en thermisch dak. In de structuur werd een heuse racebaan gemaakt met hellend vlak van 45°. Na afloop van de vijfdaagse productlaunch werd het gebouw binnen no-time weer gedemonteerd.

 

 

 

2. Race evenement - Hospitality ruimte

Voor de 24 uur van Le Mans werd Neptunus door de raceteams van Ford, Toyota en Aston Martin gevraagd om een hospitality accommodatie te ontwerpen en plaatsen om hun VIP-gasten te kunnen ontvangen tijdens het race evenement. Een mooie gelegenheid om de diversiteit van de verschillende structuren te laten zien. Structuren met meerdere verdiepingen, aangeklede terrassen en voorzien van complete inrichting: de strak vormgegeven accommodaties gaven de gasten een perfect zicht op de racebaan. Naast Le Mans zijn Neptunus structuren ook regelmatig op het circuit van Francorchamps en Zolder te vinden.

 

 

 

3. Beurs & Festival - Hospitalityaccommodatie

Voor Goodwood Festival of Speed in Engeland, het beroemde jaarlijkse motorsportevent, was bandenfabrikant Michelin op zoek naar een exclusief beursplatform. Een mooie klus voor Neptunus, die een waanzinnig twee verdiepingen tellend gebouw ontwierp en plaatste. Het bijzondere aan het ontwerp was de open voorzijde, waardoor bezoekers direct zicht kregen op de tentoongestelde modellen.

 

 

 

4. Werkplaats

Om de productieoverlap van twee vrachtwagenmodellen te kunnen faciliteren, wenste producent Volvo een tijdelijke productiefaciliteit voor een periode van 6 maanden. Binnen twee weken werd een complete werkplaats gebouwd van 750 m2 in Gent. Bijzonder detail: de massieve vloer die geschikt is voor een belasting van 2,5 ton. De productiewerkzaamheden voor beide modellen konden zonder problemen worden voortgezet.

 

 

 

5. Showroom

Na succesvolle tijdelijke kantoren voor BMW en MINI-dealers, volgde ook een MINI-showroom van 200 m2. De tijdelijke expositieruimte is niet te onderscheiden van een vast gebouw en gaat hand in hand met de al bestaande MINI-showrooms. De combinatie van zwarte wandpanelen, grote glaspanelen en luifel sluit naadloos aan bij de huisstijl en gewenste uitstraling van het automerk. De showroom wordt voor tenminste twee jaar ingezet en mogelijk nog langer.

 

 

 

Neptunus is internationaal specialist in demontabel bouwen. Zo ontwerpt en verhuurt Neptunus tenten voor evenementen, maar ook demontabele gebouwen die bijvoorbeeld als supermarkten, sporthallen en distributiecentra worden ingezet. Eigenlijk overal waar tijdelijke accommodaties nodig zijn. Het familiebedrijf is in 1937 opgericht en heeft naast haar vestiging in Zonhoven, vestigingen in Nederland (hoofdzetel), Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Polen. In totaal heeft Neptunus ruim 275 medewerkers in dienst.

www.neptunus.eu
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

50.000 blije gasten na 365 dagen lockdown bij Remote Teambuilding Experience

50.000 blije gasten na 365 dagen lockdown bij Remote Teambuilding Experience

Online veiling complete inventaris Servé Rental & Events

Online veiling complete inventaris Servé Rental & Events

Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

Advertenties