Eventlocatie onthult 250 m2 glazen wand: zicht op haven Rotterdam

Eventlocatie onthult 250 m2 glazen wand: zicht op haven Rotterdam

De Onderzeebootloods bij RDM Rotterdam heeft een nieuwe aanwinst: een 250 m2 glazen wand. Hiermee heb je van op je evenement zicht op de Rotterdamse haven.

 

In 1902 werd De Rotterdamsche Droogdok Maatschappij N.V. (RDM) opgericht. Voor de bouw van drie onderzeeërs van de koloniale K-klasse werd in 1928-1929 de Onderzeebootloods gebouwd. In totaal werden in deze loods 16 onderzeeërs gebouwd, ook het stoomschip 'Rotterdam' van de Holland-Amerika Lijn werd in deze loods gemaakt. De loods werd tot wel drie keer toe uitgebreid. In 2010 werd door het Havenbedrijf Rotterdam een eerste stap gezet richting evenementen; de loods werd ingezet voor diverse grootschalige kunstprojecten en tentoonstellingen. Sinds 2016 is de exploitatie van de evenementen in de RDM Onderzeebootloods en het RDM Congrescentrum in handen van Rotterdam Ahoy. Onder de naam RDM Events worden hier evenementen voor 5 tot 5000 personen georganiseerd.

 

Jeroen Steens, Director Port Development Havenbedrijf Rotterdam: "Ik noem het 'een goed huwelijk'. Samen met de Hogeschool Rotterdam en Ahoy zetten we sterk in op de verdere ontwikkeling van RDM Rotterdam als dé plek voor innovatie in de haven. Met de realisatie van de glazen wand staat de RDM Onderzeebootloods nu met stip op nummer 1 als unieke evenementenlocatie. Dichterbij de haven kom je niet!" 

 

Peter van der Veer, Directeur Ahoy en RDM Events: "Het is bijzonder hoe Ahoy en de haven met elkaar verweven zijn. Wie had in 1950 bij de totstandkoming van Ahoy middels de havententoonstelling 'Rotterdam Ahoy!' kunnen denken dat wij jaren later letterlijk terug zouden zijn in de haven? Vol trots organiseren en faciliteren wij nu ruim een jaar events in de prachtige Onderzeebootloods. De nieuwe glazen wand belooft de locatie nog unieker te maken."

Bron: Foto: RDM Events / cbimages.eu

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties