Waarom Brakrock Ecofest met een GroeneVent award ging lopenWaarom Brakrock Ecofest met een GroeneVent award ging lopen

In de categorie 'kleine evenementen' behaalden Brakrock Ecofest en Gitannekesfoor in 2016 de OVAM GroeneVent award. Kim Vervoort organiseert Brakrock en legt haar succesrecept uit.

 

"Een duurzaam evenement organiseren hoeft geen modefenomeen te zijn of een grote hap uit het budget te betekenen", vertelt Kim. "We vertrekken als festival vanuit een sociologisch en ecologisch oogpunt. Daaraan voegen we 'een niet al te dik maar wel gezond commercieel sausje' toe om het geheel werkbaar te maken."

Volgens de organisator begint alles met enkele zeer eenvoudige 'beslissingen'. Het kiezen van een strategisch goed gelegen festivallocatie is er zo een. Werken met de sociale economie en het sterk reduceren van de afvalberg door onder meer het introduceren van wisselbekers zijn ook succesnummers. En op Brakrock Ecofest ligt de nadruk op het aanbieden van biologische voeding voor vegetariërs en veganisten en minder op maaltijden voor vleeseters. Zo wordt een festival zoals Brakrock Ecofest volgens Kim verder duurzaam uitgebouwd op een positief motiverende manier.

 

 

Droom jij ook van een duurzaam festival?

Wil je je festival, sportmanifestatie, fuif, stoet, markt of andere openbaar evenement verduurzamen? Maak een dossier op op www.mobiwijzer.be, doe daarna de Groeneventscan via www.groeneventscan.be en wie weet haal je een GroeneVent award binnen en win je tot 6.000 euro!
 Voor meer goede voorbeelden kijk op
:


www.mobiwijzer.be

advertorial19-05-2017

Comments

Meld je hier aan om te reageren

Chris Derudder [dauranta catering cvba]TOP!

2017-05-26 - 21:17uLees ook

5 verrassende manieren waarop muziek je bezoekers kan beïnvloeden5 verrassende manieren waarop muziek je bezoekers kan beïnvloeden
Hoe run je een multidisciplinair congres?Hoe run je een multidisciplinair congres?
Content boven alles: bepaal zelf wat de boodschap is van jouw evenementContent boven alles: bepaal zelf wat de boodschap is van jouw evenement
Advertenties

In de kijker

Huis Happaert

Huis Happaert

Een verborgen parel in het hartje van Antwerpen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 13-09Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 2. 11-09Sales/Account Manager
  Kortrijk XPO nv
  West-Vlaanderen
 3. 22-08Planner (Brussel)
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]