Nieuwe app HandShake is de Tinder voor zakelijk netwerken

Nieuwe app HandShake is de Tinder voor zakelijk netwerken

Nieuwe mensen ontmoeten is in het tijdperk van de sociale media makkelijker dan ooit. We daten (privé), appen en chatten wat af. Zakelijk is dat nog veel minder ontwikkeld. Met de nieuwe app HandShake kun je eenvoudig overal zakelijk netwerken. Leuk en efficiënt.

 

We raadplegen vanaf de bank Tinder, InstaMessage, Happn of Badoo. Apps die helpen een selectie te maken van mensen die interessant zijn te ontmoeten. Op basis van hobby's, interesses, uiterlijk en zelfs van geografische afstand. Die apps zijn meestal eenvoudig in gebruik. Iemand goedgekeurd? Foto naar rechts. Match? Afspraakje inplannen maar.

 

 

Naambadges helpen niet

"De zakelijke markt ligt op dit gebied nog grotendeels braak", constateerde Marc van Ballegooijen, de bedenker van HandShake. "En dat terwijl de behoefte aan ontmoetingsapps op zakelijk gebied minstens net zo groot is in de privé omgeving. Zakelijke netwerkplekken, zoals vliegvelden, maar ook congressen en andere (netwerk)events bieden op allerlei manieren de gelegenheid met elkaar in contact te komen. Nog steeds gebeurt dit in het laatste geval vaak door het dragen van naambadges - maar hoeveel mensen bekijken die?"

 

Event apps verdwijnen weer

"App's die speciaal voor events gemaakt worden, verdwijnen als eerste van je telefoon na zo'n bezoek. Want je kunt er gewoon niks meer mee na een event. Wat zonde van al die appontwerpen", dacht Marc van Ballegooijen. Hij ontwikkelde zelf een oplossing.

 

 

Wie zit er in de lobby

Het idee voor HandShake ontstond in een hotellobby, wachtend op een zakelijke afspraak. Marc Van Ballegooijen was benieuwd naar wie er om hem heen zaten en wat zij zakelijk gezien voor elkaar zouden kunnen betekenen. Marc maakt makkelijk contact, maar toch stapt ook hij niet zomaar op iedereen af. In dat hotel formuleerde hij een vraag: "Hoe zorg ik ervoor dat mensen die in de buurt zijn via de juiste zakelijke informatie, elkaar kunnen selecteren en op dezelfde dag nog met elkaar kunnen afspreken?"

 

Het antwoord luidt: HandShake. Een ontmoetingsapp die professionals overal via hun LinkedIn-profiel en door middel van locatie op gemakkelijke wijze met elkaar in contact brengt. En het is zeer eenvoudig in gebruik. "Hou het simpel" stond gedurende het gehele ontwikkelproces voorop. Verschillende organisaties hebben HandShake al voor hun events ingezet als service voor hun bezoekers. Zo waren 196 bezoekers van het MVO Nederland event afgelopen jaar actief aan het netwerken via de app.

 

 

Waarde toevoegen met volume

"Of de app een succes wordt is spannend. HandShake zou zomaar eens een vaste app op de telefoon van iedere zakenman en -vrouw kunnen worden. Maar alleen als zij er de meerwaarde van inzien. En die meerwaarde neemt toe met het gebruik. Dat Tinder tot de beste dating-apps behoort, is naast de gebruiksvriendelijkheid vooral te danken aan de wereldwijd veertig miljoen actieve gebruikers. Ons uiteindelijke doel is om zoveel mogelijke actieve gebruikers te krijgen die elkaar zakelijk kunnen vinden."

www.tryhandshake.com

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Grunewald.bar
Feestelijke fotoshoot voor onze brochure met eindejaarspakketten.
Grunewald.bar|03 October 2020

6 Maanden geleden hadden we ons nooit kunnen inbeelden dat we met Grunewald.bar een eindejaarsbrochure zouden uitbrengen met deze feestelijke inhoud.


Onze eventsector is enorm hard getroffen, ben dan ook blij dat we de weg van 'Apéro Skype pakketten' en nu de eindejaarspakketten zijn ingeslagen.

Lees meer

Like Reageer
Kevin V.
Leader |

Die foto's doen watertanden ;-)

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures