De Singapore City Gallery - Het verhaal van de opbouw van Singapore

De Singapore City Gallery - Het verhaal van de opbouw van Singapore

Ga je een evenement of beurs organiseren in Singapore? Trakteer je gasten dan op een bezoek aan de Singapore City Gallery, die Singapores stedelijke transformatie de laatste 50 jaar in kaart brengt.

 

Het is de enige galerij in Singapore die het vertaal van de stedelijke inrichtingsinspanningen van het land laat zien en toont de fysiek transformatie van de stadstaat, van een overvolle stadse haven in de jaren '60, tot Azië’s meest leefbare stad van onze tijd. "De galerij nodigt bezoekers uit om met ons te verkennen hoe, met zorgvuldige stedelijke inrichting en ontwerp en met het langetermijnperspectief in ons hoofd, we in contact kunnen blijven met het unieke karakter van onze buitenwijken en historische buurten, we comfortabel kunnen wonen zonder te veel drukte, we een degelijke huisvesting en handige faciliteiten kunnen hebben, heerlijk groen om ons heen kunnen houden en de ruimte kunnen hebben om veilig van A naar B te lopen, ook al zijn we in een dichtbebouwde stad van teer, glas en beton", zegt Colin Lauw, Senior Manager bij de Singapore City Gallery.

 

Met 10 thematische zones en meer dan 50 audiovisuele en interactieve exposities verspreid over drie vloeren, biedt de galerij zowel zaken- als plezierreizigers een spannende, leerrijke beleving van het verhaal van Singapores stedelijke inrichting, waarbij alle zintuigen worden aangesproken. Hoogtepunten van de galerij zijn onder andere een maquette van de Central Area op schaal, een 270-graden audiovisuele show en interactieve exposities waar de pareltjes van Singapores erfgoed worden tentoongesteld.

 

 

Een immersieve beleving voor iedereen

De maquette van de Central Area is één van 's werelds grootste architecturale modellen en biedt bezoekers de kans om een exclusief vogelperspectief te zijn van Singapores centrale district. Deze maquette met een schaal van 1:400 is één van de oudste bezienswaardigheden in de galerij, met onderdelen ervan bijna zo oud als Singapore zelf. Bezoekers krijgen niet alleen de kans om de minutieuze details van de gebouwen in de maquette te bekijken met de interactieve schermen, maar ze kunnen het ook tot leven zien komen tijdens de licht- en geluidsshow die ieder uur te zien is.

 

Naast deze indrukwekkende maquette, heeft de galerij ook een maquette van het stadscentrum en een maquette van het hele eiland. De maquette van het stadscentrum heeft een schaal van 1:1000 en simuleert de toekomstplannen en gebouwen in het stadsgebied, terwijl de eilandmaquette bijna ieder gebouw in de stadsstaat laat zien. Deze modellen bieden bezoekers een kijk op hoe de behoeften van de stad strategisch worden gepast in Singapores kleine landschap.

 

Andere bezienswaardigheden in de galerij laten bezoekers de uitdagingen begrijpen en waarderen, die stadsplanners en architecten hebben bij het optimaal gebruik maken van Singapores beperkte ruimte, terwijl ze het architecturale erfgoed proberen te behouden. Eén van die exposities is 'A Brush With History', die bezoekers laat zien hoe bekende plekken er vroeger uitzagen en die ze laat ontdekken hoe behoudsmaatregelen hebben geholpen om de rijke identiteit en het erfgoed van Singapore te behouden. De expositie maakt gebruik van maquettes om te illustreren op welke manier belangrijke historische gebouwen hebben geholpen om het moderne stadslandschap van vandaag zijn karakter te geven. Eén van de bezienswaardigheden  zijn de ‘five-foot way’-winkelpanden die zijn bewaard in de Bugis- en Chinatown-wijken.

 

De kunst en de wetenschap achter het bouwen van de gebouwen die Singapores onvergetelijke skyline vormen wordt ook tot in het grootste detail uitgelegd, vergezeld door een schat aan foto's en filmpjes die de verschillen tussen de gebouwen aan de iconische Orchard Road, Singapore River, Marina Bay en Bras Basah-/Bugis-wijken laat zien. Alhoewel het zeker geen 'kunst'galerij is, biedt de Singapore City Gallery zowel zakenreizigers als plezierreizigers een fascinerende kijk op hoe Singapore transformeerde tot een bruisende metropolis voor 5,5 miljoen mensen zonder ruimte voor groen, cultuurerfgoed en luxueus leven op te geven.

 

Meer informatie over de Singapore City Gallery vind je op:

www.ura.gov.sg/uol/citygallery/

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures