Events steeds afhankelijker van betrouwbare connectiviteit

Events steeds afhankelijker van betrouwbare connectiviteit

Bijna alle evenementen voorzien tegenwoordig mobiele applicaties, interactieve stemrondes, ... of bieden deelnemers en standhouders een internet verbinding aan. Het succes van een evenement of beurs wordt dus steeds afhankelijker van betrouwbare connectiviteit. 

 

Bovendien groeit het aantal smartphones en tablets explosief, waardoor ook steeds meer apparaten gebruik maken van het netwerk.

 

 

Ieder evenement is anders

"Veel eventlocaties, hotels en beursgebouwen bieden WiFi, maar helaas zijn die netwerken vaak enkel voorzien op 'statische' situaties", vertelt Christiaan van Rooijen van WiFiProfs. "Dit wil zeggen dat bij omstandigheden anders dan de 'statische' situatie, het WiFi netwerk anders belast wordt. En juist hier ontstaan de problemen. Als een WiFi netwerk in een congreszaal van een hotel is ontworpen voor 300 mensen in een theateropstelling, en hier 1.000 mensen een staande receptie houden presteert het WiFi netwerk ondermaats. De verwachting van deelnemers en bezoekers zijn echter hoog. Slecht presterend WiFi brengt frustratie met zich mee, en zal een regen aan klachten te weeg brengen."

 

 

Voorzorgsmaatregelen

"Bij WiFiProfs ontvangen we vaak een week voor aanvang van een evenement aanvragen voor een tijdelijk netwerk. Opdrachtgevers komen er helaas te laat achter dat de locatie niet in staat is een goed en betrouwbaar WiFi netwerk aan te bieden tijdens het evenement. Vaak zien we ook bij een snelle inventarisatie, de locatie ook niet beschikt over voldoende internet bandbreedte voor het aantal deelnemers of bezoekers. In zulke gevallen voorzien we ook in extra tijdelijke internetverbindingen om het evenement tot een succes te maken."

 

 

Inventarisatie en tips

"Ondanks dat WiFiProfs ook last-minute kan schakelen, adviseren we om ruim van te voren een netwerk-inventarisatie te maken bij de eventlocatie." Wat moet je hiervoor doen als organisator? Volg dit stappenplan:

  1. Definieer waarvoor de internettoegang of WiFi netwerk gebruikt gaat worden.
  2. Definieer wie toegang nodig heeft en waarom.
  3. Controleer bij de locatie hoeveel bandbreedte er is en voor hoeveel gelijktijdige gebruikers het WiFi netwerk ontworpen is.
  4. Vraag of er netwerk rapportages ter beschikking zijn van vergelijkbare evenementen.
  5. Bij twijfel neemt je contact op met een specialist zaols WiFiProfs. Die kan oplossingen uitwerken specifiek voor jouw evenement, zonder dat je van eventlocatie hoeft af te wijken.

WiFiProfs verzorgt met haar dienst LiveWiFi professionele en betrouwbare WiFi netwerken voor corporate evenementen, beurzen en specifieke cases. "Dankzij onze moderne apparatuur is het eenvoudig een professioneel draadloos netwerk op te bouwen, te configureren en te beheren op afstand. Met LiveWiFi ben je verzekerd van een betrouwbare tijdelijke WiFi of internetvoorziening voor jouw evenement, congres of beurs."

 

www.livewifi.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Eventsector is verbijsterd en rekende op meer, veel meer

Eventsector is verbijsterd en rekende op meer, veel meer

Studenten University of Westminster lanceren het internationaal programma voor digitale stages

Studenten University of Westminster lanceren het internationaal programma voor digitale stages

Advertenties