Volgend jaar geen Tomorrowland in BraziliëVolgend jaar geen Tomorrowland in Brazilië

Er komt in 2017 geen Braziliaanse editie van Tomorrowland. Dat bevestigt de festivalorganisatie. Het festivalweekend in Sao Paolo wordt opgeschort omdat er problemen zijn met de buitenlandse partner die Tomorrowland mee organiseert. Voor TomorrowWorld in Atlanta is er nog geen duidelijkheid.

 

Het gerucht dat Tomorrowland volgende zomer enkel in ons land zou plaatsvinden deed al een tijdje de ronde. De Amerikaanse partner van Tomorrowland, SFX, zit al langer in slechte papieren. Begin dit jaar moest het bedrijf bescherming vragen tegen zijn schuldeisers.

 


Toekomst Atlanta onduidelijk

SFX staat zowel in Brazilië als in de VS mee in voor de organisatie van Tomorrowland, maar voorlopig wordt enkel de Braziliaanse editie geschrapt. De toekomst van TomorrowWorld Atlanta is nog onduidelijk. TomorrowWorld was in 2013 en 2014 bijzonder succesvol, maar de organisatie kreeg in 2015 bakken kritiek voor zijn communicatie over de slechte weersomstandigheden toen. Afgelopen zomer werd de editie in de VS geannuleerd, maar momenteel houdt de organisatie de opties voor 2017 nog open.

 

 

Dubbel festivalweekend in Boom

"Onze buitenlandse partner kan niet garanderen dat ze Tomorrowland zoals de wereld het festival kent en zoals wij het kwalitatief willen, met alle toeters en bellen, kunnen neerzetten", zegt Debby Wilmsen van Tomorrowland. "Vanuit Brazilië komt er wel nog altijd veel liefde en appreciatie voor het festival, dus we keren in de nabije toekomst graag terug naar daar. We kijken zeker met een warm gevoel terug op de afgelopen twee edities van Tomorrowland Brasil."

In ons land gaat Tomorrowland volgende zomer wel door. Er staan zelfs twee festivalweekends gepland, eind juli. Door de grote vraag naar tickets, ook vanuit het buitenland, heeft de organisatie editie 2017 ontkoppeld, net als bij de verjaardagseditie in 2014.

Plannen voor Tomorrowlandedities in andere landen zijn er voorlopig niet, aldus nog Wilmsen. "We gaan dat de komende jaren wel bekijken, maar het moet goed zijn. Geen half werk."

Bron: HLN 01/12 via License2publish - 10-12-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Hoe een aantrekkelijk eventprogramma ontwerpenHoe een aantrekkelijk eventprogramma ontwerpen
4 sfeertips voor een evenement met een topuitstraling4 sfeertips voor een evenement met een topuitstraling
Hamburgerkraam op Gentse Feesten? 61.000 euro aubHamburgerkraam op Gentse Feesten? 61.000 euro aub
Advertenties

In de kijker

Grunewald.bar

Grunewald.bar

Jouw partner voor bartending, cocktails, gin tonics en workshops.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 25-03Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 2. 24-03Zelfstandig magazijnier (m/v)
  Event Flooring Services
  Oost-Vlaanderen
 3. 03-03Actieve planner Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]