Rotterdam Ahoy host muziekspektakel van het jaar

Rotterdam Ahoy host muziekspektakel van het jaar

Op zondag 6 november vindt in Rotterdam Ahoy een van de grootste en meest sensationele muziekawardshows ter wereld plaats: MTV EMA 2016. Het is de tweede keer dat Rotterdam en Ahoy het event hosten; in 1997 vond het spektakel ook in de Maasstad plaats.

Voor Ahoy is de komst van de MTV EMA een geweldig feit. Het event trekt duizenden jongeren en muziekliefhebbers. Beelden van de locatie zullen de gehele wereld over gaan. Peter van der Veer, Directeur Rotterdam Ahoy: "MTV heeft een enorm bereik. Met een wereldwijd netwerk van meer dan 60 kanalen en ruim 300 digitale mediakanalen en platforms is het een enorme eer dit prachtige MTV event te huisvesten in onze stad en onze accommodatie. Wij zijn trots op vele evenementen maar dit is ook voor mij toch wel het neusje van de zalm. Wij wisten al dat Rotterdam hot is, maar nu zien miljoenen mensen wereldwijd het ook."

 

 

Samenwerking MTV en Ahoy

De samenwerking tussen MTV International, Viacom (moedermaatschappij van MTV) en Ahoy is intensief. Ahoy is niet enkel de facilitator maar ook partner. Peter van der Veer: "Er is niemand die dit gebouw zo goed kent als wij dat doen en er is ons alles aan gelegen een fantastisch event neer te zetten. Je werkt samen voor het beste resultaat, dat zit in het DNA van deze stad en van onze mensen."  

 


Van 2 t/m 5 november vindt de MTV Music Week plaats, de muzikale rode loper van de MTV EMA. Maurice Hols, General Manager Viacom Benelux: "Alle ogen van de wereld zijn op 6 november gericht op Rotterdam. Niet voor niets vindt de show dit jaar in deze wereldstad plaats. Het is een jonge en dynamische stad en bovendien momenteel de nummer één ter wereld op het gebied van festivals, muziek, cultuur en kunst. Dit sluit goed aan bij ons merk en onze doelgroep." Met verschillende muziekstromingen is de week gericht op alle muziekfans. De line-up bestaat uit nationale en internationale artiesten. De muziekbeleving kan dicht bij de fans worden gebracht, de stad wordt letterlijk dé muzikale hotspot van Europa.


De internationale awardshow van MTV is al vanaf 1994 dé highlight van het jaar. Een aaneenschakeling van spectaculaire optredens en natuurlijk de uitreiking van de awards. De MTV EMA heeft van oudsher een belangrijke invloed op de muziekindustrie. Bovendien speelt de doelgroep een belangrijke rol, zij bepalen wat hot is en wat not. De genomineerde artiesten zijn muzikanten die populair zijn in de doelgroep; voorafgaand aan de show kunnen de fans hun stem uitbrengen op hun favoriet. De line-up bestaat uit o.a. Kings of Leon, Afrojack, Martin Garrix, Bruno Mars, Shawn Mendes en Zara Larsson. Meer artiesten worden in aanloop naar de show toegevoegd.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties