Beacons: wat kunnen we leren van Pokémon Go?Beacons: wat kunnen we leren van Pokémon Go?

De on- en offline werelden kwamen afgelopen zomer extreem dicht bij elkaar: Pokémon Go nam in razendsnel tempo het straatbeeld over en bracht jong tot oud in beweging. Is dit succes door te vertalen in B2B evenementen? Ja! Met een event-app en beaconnetwerk creëer je eenvoudig interactie tussen de echte en de digitale wereld tijdens je evenement.

 

Inchecken in plaats van registreren of een enquête versturen naar de deelnemers van een bepaalde subsessie. Met beacons, kleine bluetooth zendertjes, is dit allemaal mogelijk. Evenementenlocatie DeFabrique heeft als eerste locatie in Nederland een compleet beaconnetwerk aangelegd. "We bieden hiermee grote meerwaarde voor eventmanagers en hun gasten", aldus commercieel directeur Sybren Ophof.

 

 

Meer rendement door beacons

De beacon maakt het mogelijk om de online wereld (event-app) met de offline wereld (het evenement) te verbinden. Met deze technologie kunnen organisatoren hun publiek beter bedienen en de ROI (Return on Investement) van een evenement in kaart brengen. Denk aan het automatisch versturen van een mail met meer informatie naar een bezoeker die langer dan vijf minuten bij een bepaalde beursstand staat. Of een scherm waarop jouw naam verschijnt als je in de buurt komt en hebt aangegeven te willen netwerken.

 

 

Betaalbare event-app

In de oude mengvoederfabriek in Utrecht is een netwerk van ruim 50 beacons geïnstalleerd en zorgvuldig getest. De beacon-kastjes zenden een signaal uit dat communiceert met een event-app. Omdat het laten maken van een app voor een specifiek evenement erg kostbaar is, lanceert DeFabrique een eigen app die het mogelijk maakt om meerdere evenementen vanuit dezelfde app te besturen. Op deze manier maakt de locatie beacons toegankelijk voor iedereen.

 

 

Beacon Game voor snel inzicht

Beacons zijn dé technologische ontwikkeling waar veel van verwacht wordt op marketinggebied de komende jaren. Toch is de materie voor veel eventmanagers een ver-van-hun-bed-show. Om hen kort en krachtig de voordelen van beacons uit te leggen, heeft DeFabrique in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht een Beacongame ontwikkeld: de Beacon Brainstorm Box.


www.defabrique.nl

advertorial21-10-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

TIP! - Projectmanagement voor eventsTIP! - Projectmanagement voor events
To The Point Events goes digital @your serviceTo The Point Events goes digital @your service
De grootste MICE vakbeurs komt opnieuw naar BrusselDe grootste MICE vakbeurs komt opnieuw naar Brussel
Advertenties

In de kijker

Event 17

Event 17

Nieuwe award: Beste Idee Award tijdens tweede beursdag van Event 17

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-02Food & Beverage Assistent
  Kortrijk Xpo Meeting Center
  West-Vlaanderen
 2. 07-02Event medewerker/ activiteiten(bege)leider (m/v)
  Perfect+ Event Productions
  West-Vlaanderen
 3. 07-02Radarwerk zoekt planner
  Radarwerk
  Antwerpen