Aggreko ontzorgt Tomorrowland met een flinke besparing

Aggreko ontzorgt Tomorrowland met een flinke besparing

Na een eerste succesvolle samenwerking in Brazilië tussen ID&T en Aggreko voor TomorrowWorld, kreeg de samenwerking onlangs een succesvol vervolg bij Tomorrowland in Boom (B).

 

Aggreko werd uitgedaagd door de organisatie. Er moest een compleet nieuw stroomplan opgezet worden dat moest voldoen aan de volgende eisen:

  • Structurele verlaging van de emissies en het brandstofverbruik
  • Minder stroomgroep locaties
  • Meer ruimte backstage creëren op bepaalde kritische locaties
  • Verbetering stroomkwaliteit en veiligheid
  • Online monitoring en analyse stroomgebruik
  • Full service en het ontzorgen van de klant

"Op basis van de beschikbaar gestelde data namen onze eventspecialisten de uitdaging aan", vertelt Mark Reijnders, Sector Accountmanager Events Benlux van Aggreko.

 

 

Turnkey oplossing

"Onze eventspecialisten beschikken over jarenlange expertise en veldervaring in de evenementenwereld. Samen konden zij voldoen aan de eisen die gesteld werden voor het nieuwe stroomplan. Het aantal stroomgroep locaties is afgenomen met +/- 20 generatoren in het gebied waarin Aggreko actief was. Buiten de verhoogde redundantie en stroomgarantie op het evenemententerrein leverde dit een besparing in de verbruikte brandstof op van 40%."

 

Aggreko verzorgde naast stroom ook de tijdelijke klimaatbeheersing van de diverse VIP-, EHBO en werkpaviljoens in hetzelfde gebied. Werkverlichting voor de gebruikers backstage behoorde ook tot het full service dienstenpakket.

 

"Om de klant volledig te ontzorgen tijdens de drie showdagen was er een team van Aggreko on-site. Tijdens deze dagen werd alles gemonitord, zowel in fysieke vorm als online via Aggreko Remote Monitoring. Na de eerste showdag werd al snel duidelijk dat het stroomgebruik te optimistisch was geschat. Door deze beschikbare data konden we het totaal draaiend vermogen verlagen zonder de redundantie in gevaar te brengen. Dit had als bijkomend positief gevolg dat er een nog grotere besparing op emissies en brandstofverbruik werd gerealiseerd. Om in 2017 nog efficiënter om te gaan met het stroomgebruik, zal de data van 2016 worden gebruikt voor een geoptimaliseerd stroomplan in 2017."
 

Deze ontwikkeling past in de strategie van Love Tomorrow (de inspiratie voor TML) waar monitoring en energiemanagement behoren tot de basisprincipes van verantwoord energiebeheer.
 

"Aggreko, gegarandeerd een verbetering voor jouw evenement!" 

Wil je weten of Aggreko iets kan betekenen voor de ontzorging van jouw evenement met een verhoging van de veiligheid en de verlaging van emissies en brandstofkosten? Neem dan contact met ons op via:

 

NL: +31 (0)886 441 441 of www.aggreko.nl

BE: +32 (0)3 825 02 71 of www.aggreko.be

 

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Catering & events materiaal Boels Party & Events onder de virtuele hamer

Catering & events materiaal Boels Party & Events onder de virtuele hamer

Opnieuw outdoor teambuildings in Oostende

Opnieuw outdoor teambuildings in Oostende

Advertenties