Printen we morgen ook food en decoratie op events met 3D-printer?Printen we morgen ook food en decoratie op events met 3D-printer?

Food Ink stelt zijn 3D-restaurant voor in Londen. Het pop-up restaurant tilt 3D tot een hoger niveau en doet heel wat wereldsteden aan met hun gastronomisch concept. Hun interieur en de kunstwerkjes die ze op je bord toveren, hebben één ding gemeen: ze zijn beide volledige geprint!

 

Enkele dagen geleden streek de 3D-pop-up neer in Londen, waar ze het startschot geven van hun revolutionaire toer. Tickets voor het negengangenmenu waren ongelooflijk snel uitverkocht, en terecht. Heel wat grootsteden waaronder Dubai, Parijs, Barcelona en Tokio staan nog op de planning. Sterrenchefs, artiesten en technologen dragen samen dit mooie concept.

 

 

 

Nog veel (gemiste?) kansen

Wie de laatste trends op de voet volgt, heeft waarschijnlijk al opgemerkt dat de 3D-mania een beetje aan het overwaaien is. Jammer, want die biedt heel wat mooie kansen. Food Ink speelt hier uitstekend op in, maar wat houdt de eventindustrie tegen om deze technologie ten volle te benutten?

 

Ten eerste zijn er heel wat mogelijkheden op vlak van gadgets. Een miniversie van iemand printen duurt tegenwoordig echt niet zo lang meer en ook de prijs valt mee. Een leuk extraatje voor een event in beperkte kring, waar iedereen tevreden met zichzelf naar huis kan gaan. Qua originaliteit kan dit zeker tellen!

 

Ook kan je je drukwerk net dat tikkeltje meer geven. Een uitnodiging met een extra dimensie of kleine geprinte bouwwerkjes zullen direct in het oog springen. Wees er maar zeker van dat ze opgemerkt zullen worden, meer dan de doordeweekse flyer. Hoe ludieker, hoe meer kans er iets op sociale media beland.

 

Of wat dacht je van decoratie? Een vaasje in eigen ontwerp? Het bedrijfslogo op alle tafels? Maar niet alleen wat naast het bord staat kan je printen. Met speciale food-printers kan je ook je hapjes printen.

 

Je kan zover gaan als je zelf maar wil. Letterlijk alles kan geprint worden, dus verken alle opties. Pas het aan aan je thema en verbaas je gasten. Een 3D-geprinte touch kan echt wel het verschil maken tussen het zoveelste event en een evenement om niet meer te vergeten.

 

 

Kleine investering, groot rendement!

Dus schaf jezelf eens een 3D-printer aan. Experimenteer er gerust mee en zie welke positieve effecten het zal hebben op jullie creativiteit. Veel succes en hou ons zeker op de hoogte van jullie vorderingen!
 

31-08-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Bijzondere manieren waarop technologie jouw evenementen kan versterkenBijzondere manieren waarop technologie jouw evenementen kan versterken
Ontdek de VIP-formules van Filmfestival OostendeOntdek de VIP-formules van Filmfestival Oostende
EvenementContact is niet meer...EvenementContact is niet meer...
Advertenties

In de kijker

Event 17

Event 17

Nieuwe award: Beste Idee Award tijdens tweede beursdag van Event 17

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 03-03Actieve planner Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 23-02Assistent Projectleider
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant
 3. 23-02Tenten- en Podiabouwer
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant