Hoe 'fake' je notities tijdens een oersaaie meeting?

Hoe 'fake' je notities tijdens een oersaaie meeting?

De inhoud laat te wensen over, maar je moet aanwezig zijn. Met deze ludieke tips zorg je ervoor dat je toch heel geïnteresseerd en gemotiveerd over komt.

 

Deze Reddit gebruiker had er zelf even genoeg van en besloot om fake notities te nemen tijdens een vergadering. Al te serieus hoef je het niet op te nemen, maar op sommige momenten is het beter dan niets op te schrijven!

 

 

Hier enkele tricks om een goed vergaderverslag te faken:

  • Ten eerste start je met het hoofdonderwerp en de datum, zo kan je achteraf alles nog eens herlezen en opfrissen voor een volgende meeting.
  • Opsommingen moeten er altijd zijn. Beknopt en gestructureerd, what’s not to like? (Voor de oplettende lezers, ook in dit artikel maken we er mooi gebruik van!)
  • Cijfers en berekeningen mogen ook niet ontbreken. Wanneer enkelen aan tafel aan het discussiëren zijn, kan jij misschien al enkele opties berekenen. Als je daarna haarfijn kan zeggen welke optie het duurste zal uitkomen, scoor je zeker!
  • Belangrijke uitspraken of dingen die je niet mag vergeten, kan je onderlijnen/omcirkelen/in vet zetten. Wat jij het gemakkelijkste vindt.
  • Twijfel je bij iets of heb je er een opmerking bij? Zet er gerust een vraag tussen, zo valt het extra op en vergeet je achteraf niet om het eens te dubbelchecken.
  • Wat niet vermeld staat maar wel heel belangrijk is: noteer op het ene blad wat tijdens de vergadering gezegd wordt, en op een ander blad wie wat moet doen. Zo hou je een mooi overzicht en kunnen taken direct verdeeld worden.

De tips zijn niet alleen grappig, er zit ook veel waarheid in om een vergadering goed samen te vatten!

Bron: Reddit, Mashable

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures