5 tips om jouw event vlekkeloos in beeld te brengen

5 tips om jouw event vlekkeloos in beeld te brengen

Met multicamera captatie geef je je evenement een veel intensere weergave. De verschillende camerastandpunten verhogen de betrokkenheid van je kijkers. Technisch komt hier wel een en ander bij kijken.  

 

Livecut.tv geeft je 5 tips om de opnames van je evenement optimaal te laten verlopen.     

 • Zorg er voor dat je presentatie naadloos verloopt

  - Gebruik een speciale laptop voor je PowerPoint presentaties, die helemaal up-to-date is en hier specifiek voor is voorzien. Werk niet met je persoonlijke of bedrijfslaptop. Zo vermijd je gênante pop-ups van inkomende e-mails of afspraken, inkomende Skype of Lync Calls en onverwachte Windows updates en herstartprocedures.
  - Download filmpjes die je wil tonen in je presentatie steeds op voorhand en zet ze lokaal op de computer. Op evenementen is de internetconnectie vaak niet sterk genoeg om het filmpje rechtstreeks op internet te tonen.
  - Maak screenshots van websites die je presenteert in plaats van url's te zetten. Zorg dat je niet afhankelijk bent van een internetconnectie om een website te tonen. Wil je toch iets rechtstreeks op het internet tonen, regel dan een speciale internetconnectie met de organisator.

 • Gebruik de nieuwste Skype hard- en software Met Skype kan je afwezige mensen toch live betrekken bij de show, zoals bij een award uitreiking of discussiepanel. Tot voor kort was het een hele technische uitdaging om dit ook op een videoscherm te tonen. Je had verschillende laptops nodig, omzetters van en naar SDI en HDMI/VGA, scalers, audio van en naar PC, enz. Gelukkig zijn er nu SkypeTX hardware devices die je net zo makkelijk aansluit als eender welke andere SDI video bron. SkypeTX toestellen hebben standaard HD-SDI in en uit en alle audio is op XLR aansluitingen. Je hebt enkel internet nodig om de verbinding tot stand te brengen. Het is zelfs mogelijk om intercom te routen naar de persoon op Skype, zodat er aparte communicatie mogelijk is.

 • Voorzie genoeg breedband voor je live streaming
  Free internet wordt meer en meer aangeboden op een evenement om het de bezoekers zo comfortabel mogelijk te maken. Gevolg is wel dat een live evenement streamen een hele uitdaging wordt omdat alle beschikbare bandbreedte weg is. Daarbij komt ook dat de upload speed, zelfs bij snelle internet aansluitingen meestal niet hoger ligt dan 5 tot 7 Mbit per sec. bij een onbelast netwerk. Een alternatief is een NewsSpotter Satelliet schotel service die een onafhankelijke verbinding maakt met het internet. Met de NewsSpotter service kan je bandbreedte huren tot 10Mbit. Dat is ruim voldoende om een HD signaal tot in een studio te krijgen. En dat volstaat zeker om een betrouwbare stream te sturen naar een CDN provider voor webstreaming.

 • Zorg voor voldoende belichting op podium
  Voor videocaptatie van een live evenement heb je extra belichting nodig, het zogenaamde 'wit licht'. Maak gebruik van driepuntsbelichting, zodat de persoon op het podium van meerdere hoeken belicht wordt en het licht evenredig schijnt over het hele podium. Voor de camera lijkt de persoon 'los' te komen van de achtergrond. Dat is het effect van de belichting achteraan die de contouren van de figuur accentueert.  Scherpe schaduwen in het gezicht verdwijnen omdat het licht van meerdere punten komt. Vergeet ook niet het decor te belichten.

 • Zoek creatieve oplossingen voor de audio-opname
  Neem je een concert of evenement op, dan is het ideaal als de audio mix apart wordt aangeleverd. Dat is zeker niet altijd het geval. Meestal beschik je enkel over de audio-feed van de PA-mix die afgestemd is op de akoestiek van de zaal. Wees creatief met de beschikbare bronnen zoals de MADI en tracht ze te routen naar meerdere SDI-audiokanalen om zo op te nemen in de Video Program Mix. Voorzie ook eigen ambiance microfoons om het publiek op te nemen. MADI is overigens een audio transport protocol waarover tot 64 audio kanalen verstuurd kunnen worden via een BNC of Fiber kabel.
www.livecut.tv
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

Horeca apparatuur verhuurbedrijf Servé onder de virtuele hamer

Horeca apparatuur verhuurbedrijf Servé onder de virtuele hamer

Virtuele meeting of teambuilding? Shaken or stirred?

Virtuele meeting of teambuilding? Shaken or stirred?

Advertenties