Drones om je event dat tikkeltje meer te geven

Drones om je event dat tikkeltje meer te geven

Drones bieden zo veel meer dan een leuk shot voor in de aftermovie. Hier alvast een paar ideeën om drones op een creatieve manier in te zetten.

 

Je kreeg van ons eerder al tips om drones veilig in te zetten op jouw evenement én advies over het juridische kader rond het gebruik van drones. Vandaag geven we tips over hoe je drones anders kan inzetten dan voor de traditonele .

 

Drank en food uit de lucht

Als Amazon drones inzet om pakjes thuis te leveren, waarom dan geen drank en food op festivals? Domino pizza’s doet het al voor:

 

 

Zoek je vrienden

Pepsi lanceerde deze zomer de Pepsi Friend Finder. Met een handige app kan je aangeven dat je je vrienden op het festivalterrein bent kwijtgespeeld. Een drone wijst je vervolgens de weg.

 

 

Safety first

Op een groot domein is het vaak moeilijk om het overzicht te behouden. Drones maken het allemaal wat gemakkelijker voor je. Ze kunnen grote gebieden in de gaten houden en bij incidenten als eerste ter plaatse zijn. Je kan ze zelfs inzetten als vliegende brigade (letterlijk) langs de omheining van je event. Zo zorg je ervoor dat er zo min mogelijk mensen zonder ticket binnen kunnen geraken. Alle beelden van de drone stream je naar het controle centrum waar de security alles op schermen kan meevolgen. Zo heb je ook direct bewijsmateriaal van onwettige acties in gerechtelijke situaties.

 

Ook interessant voor sponsors

Ook voor je sponsors biedt het gebruik van drones op je evenement voordelen. Promotie op een plaats die niet voor de hand ligt, valt veel meer op. Laat bijvoorbeeld de boodschap van je sponsor overvliegen of drop give-aways vanuit de lucht. Het kan ook als een leuk extraatje dienen, een aangename verrassing bij het bekijken van de aftermovie of sfeerbeelden als er een spandoek op het dak uitgelegd ligt.

 

Sfeer, sfeer en nog eens sfeer

Tijdens een nocturne gaan er plots lichtjes aan en wordt de sterrenhemel eventjes verlicht. Drones komen nu ook al met verlichting en kunnen dus zeker op dit vlak ook een meerwaarde zijn. Vuurwerk blijft altijd top, maar een vliegende lichtshow boven je hoofd? Dat zag je nog niet vaak!

 

Promo voor je eventlocatie

Elke eventlocatie heeft wel een luchtfoto. Een luchtfilmpje van een paar evenementen biedt zo veel meer en zet alles mooi in perspectief voor je prospect. De sfeer wordt op een mooie manier aangegeven en het tilt het gebruikelijke 2D-plan naar een hoger niveau.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures