Marketeers investeren massaal in events

Marketeers investeren massaal in events

Het afgelopen jaar investeerde 1 op 4 opdrachtgevers meer in evenementen dan ervoor. 78% verwacht ook de komende 6 maanden meer budget voor events te zullen vrijmaken.  

 

Dat blijkt uit het jongste EventMonitor rapport van eventplanner.be /.nl. Maar ook het EventTrack onderzoek van Event Marketing Institute en Mosaic bevestigt dezelfde trend door te stellen dat 1 op 5 bedrijven (79%) meer evenementen gaan inzetten.

 

Voor het 5de kwartaal op rij tekenen eventbedrijven (42% dit kwartaal) een omzetgroei op. De eventsector slaagt er in de waarde van een evenement als marketingkanaal te onderstrepen. Maar liefst 67% van de opdrachtgevers zegt meer in te zetten op eventmarketing en de kwantiteit van hun events op te trekken.

 

Meer events per opdrachtgever

Voor het eerst sinds de start van EventMonitor is ook het aantal events per opdrachtgever gestegen. 21% van de opdrachtgevers organiseert drie evenementen per jaar. 56% organiseert tot 5 evenementen per jaar. 26% organiseert tussen 5 en 10 events per jaar. 18% meer dan 10 per jaar.  

 

Meer budget

Bovendien lezen we in het EventMonitor rapport dat er meer budget per persoon gespendeerd wordt en dat opdrachtgevers ruimer op tijd aan de organisatie van hun evenementen starten. De last-minute trend lijkt te keren.   

 

Groei zal verder doorzetten

95% van de eventbedrijven verwacht de komende 6 maanden verder te zullen kunnen groeien. Ook de opdrachtgevers zijn positief. 78% van hen verwacht de komende 6 maanden extra budgetten voor evenementen vrij te maken.  

 

Er is meerWe hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er boven uitsteekt of iets in te halen heeft.     

 

Download EventMonitorWil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?
 


Bestel het rapport nu!

 

Nam je deel aan deze editie van de enquête, dan kan je EventMonitor gratis downloaden. Je ontvangt hiervoor per e-mail een download code op het e-mailadres waarmee je deelnam. Ook eventplanner.PRO-leden downloaden het rapport gratis. Wil je er volgende keer zeker van zijn dat je het rapport ook gratis kan downloaden? Vul de enquete voor EventMonitor Q3 2015 dan nu meteen in.   

 

Over EventMonitorEventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be /.nl in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, BAPCO, EMA Society, SITE België en SITE Nederland.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures