"Antwerpen is gedroomde locatie voor 3D-festival""Antwerpen is gedroomde locatie voor 3D-festival"

Het Antwerpse AED Group en Barco hebben afgelopen weekend in het Duitse Weimar voor een Europese primeur gezorgd met een videoprojectie in 3D op een oppervlakte van 6.000 vierkante meter. Eind volgend jaar hopen ze dit huzarenstukje tijdens een stadsfestival op enkele historische gevels in Antwerpen te herhalen. 

 

Het Genius Loci festival in Weimar was afgelopen weekend al aan de vierde editie toe. Met de hulp van AED Group en Barco zorgde het festival voor enkele Europese primeurs. Genius Loci werd in het leven geroepen door de Duitse videokunstenaar Hendrik Wendler. Dit jaar pakte Genius Loci - vrij vertaald 'de geest uit de fles' - onder meer uit met een 3D-projectie op 400 lopende meter, of ongeveer 6.000 vierkante meter.

 

Het centrale thema was politiek. De Weimarplatz - waar Adolf Hitler destijds enkele beruchte toespraken heeft gehouden - werd uitgekozen voor de gigantische videoprojectie. De 20 minuten durende video werd de hele avond herhaald en zorgde bij de 50.000 toeschouwers meermaals voor kippenvel. Het Duitse oorlogstrauma was nooit ver weg, om maar te zeggen dat verhaal, beeld en geluid hier perfect samensmolten.

 

"De historische achtergrond van de projecties op onze gebouwen is even belangrijk als de techniek erachter. Zonder de technische steun van de twee Belgische bedrijven was deze projectie op de Weimarplatz ondenkbaar, want dat zou gewoonweg onbetaalbaar geweest zijn", zegt organisator Wendler, die in het verleden ook al met beeldend kunstenaar Arne Quinze samenwerkte. "We mochten tijdens het festival onder meer dertien projectoren gebruiken van de beste kwaliteit die er momenteel voorhanden is. Het is fantastisch dat bedrijven dit belangeloos ondersteunen."

 

AED Group en Barco willen in Antwerpen een soortgelijk festival organiseren. "Antwerpen is de gedroomde locatie voor een 'video mapping festival'. Het is niet helemaal vergelijkbaar met het Lichtfestival in Gent, want in Weimar ging het om videoprojecties op historische gebouwen, niet om lichtprojecties. In Antwerpen zouden we echt wel verwend zijn. Een projectie op de 123 meter hoge Onze-Lieve-Vrouwkathedraal is inmiddels technisch perfect mogelijk", zegt Filip Van Vlem, woordvoerder van de AED Group.

 

Bron: GVA 11/08 via License2Publish - 16-08-2015

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Adverteren? Download nieuwe eventplanner.be /.nl mediakitAdverteren? Download nieuwe eventplanner.be /.nl mediakit
5 verkeerde redenen om eventtechnologie te gebruiken5 verkeerde redenen om eventtechnologie te gebruiken
Hoe bouw je de spanning op voor je bezoekers?Hoe bouw je de spanning op voor je bezoekers?
Advertenties

In de kijker

Meet in Oostende

Meet in Oostende

Oostende is dé locatie voor uw volgende evenement, groot of klein: teambuildings, meetings, congressen, familiedagen, ...

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 16-01Office Planner
  Walkies4Events - W4E bvba
  Antwerpen
 2. 15-01Project Manager België
  FAME Travel Designers
  Antwerpen
 3. 10-01Assembleur
  PresTop Rental
  Noord-Brabant