'Festivals moeten gratis water aanbieden'

'Festivals moeten gratis water aanbieden'

Sp.a en PS willen festivals verplichten om steeds gratis drinkwater aan te bieden. Niet enkel wanneer het uitzonderlijk warm is, maar altijd. Weigeren de organisatoren, dan voorziet het socialistische wetsvoorstel dat hun festival geen vergunning krijgt om alcohol te schenken.

 

De Belgische festivals staan wereldwijd erg hoog aangeschreven, maar zouden "nog meer weerklank krijgen" met gratis drinkwater, "en wel in de meest hygiënische en milieuvriendelijke omstandigheden", oordelen Özlem Özen (PS), Karin Jiroflee (sp.a) en de andere indieners. Ze stellen immers vast dat heel wat festivals het meebrengen van eigen water verbieden - of bijvoorbeeld slechts toelaten in open flesjes zonder dop.

 

Een verplichting dringt zich dus op, vinden PS en sp.a. "Zelfs wanneer het niet heel warm is, moet gratis water beschikbaar zijn op het festivalterrein: dat is een kwestie van service en gezondheid. Bij hoge temperaturen gaat het zonder meer om een noodzaak."

 

Veel moet dat volgens de socialisten niet kosten. Een fontein met twee timergestuurde kranen kost volgens hen 287 euro, met daar bovenop weliswaar de kosten voor filters en wateraanvoer. En water zelf kost slechts 0,004 euro per liter. "Voldoende gratis water ter beschikking stellen valt dus heel goedkoop uit, gelet op de gigantische budgetten waar sommige festivals mee werken."

 

Wat vinden de organisatoren van dit voorstel? Reageer onder dit artikel!

Bron: GVA 15/07 via License2Publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties