Gestolen DJ materiaal gewoon op Marktplaats.nl

Gestolen DJ materiaal gewoon op Marktplaats.nl

DJ Robert de Haas van Skyfly raakte in april zijn apparatuur kwijt na een diefstal. Afgelopen zondag doken de spullen op Marktplaats.nl op. Met hulp van de politie ging hij er zelf achteraan.


Begin april belde een collega van verhuurbedrijf en dj-bureau Skyfly Robert de Haas uit bed, de ochtend na een optreden. De apparatuur was uit zijn bus gestolen. "Dat terwijl ik de bus toch goed dicht had gedaan", meldt de dj. Een man uit de buurt die zijn hond uitliet vond nog een stel lampen terug op straat, maar de rest van zijn apparatuur was allemaal weg.

 

 

Social media
De Haas deed aangifte bij de politie en zette social media in om zijn spullen terug te krijgen. Uiteindelijk tipte een ander dj-bedrijf hem zondag dat ze de gestolen boxen en rookmachine op de verkoopsite Marktplaats.nl hadden gezien. "Op de foto's was duidelijk het bedrijfslogo te zien. Niet zo slim natuurlijk", zegt De Haas.


Afspraak
Toen De Haas opnieuw contact opnam met de politie, adviseerde die hem om zelf de verkoper te benaderen. En dus maakte hij gisteren een afspraak na een bod van 850 euro op zijn eigen spullen. In overleg met de politie liet hij de agenten, die buiten verdoken opgesteld stonden, via zijn telefoon meeluisteren met wat er binnen in de woning van de verkoper gebeurde. 

 

Smoes
De dj herkende zijn eigen spullen meteen: "Ik vroeg nog aan de verkoper waar de naam Skyfly eigenlijk voor stond. Die zei toen doodleuk dat Skyfly het merk van de boxen was." Met de vraag of de verkoper wilde helpen sjouwen, lokte hij hem naar buiten. Daar kon de politie de man inrekenen.

 

Inmiddels heeft De Haas extra alarmsystemen geïnstalleerd in de bus en een extra stang tegen de trekhaak bevestigd om nieuwe diefstal te voorkomen.

Bron: HLN 13/05 via License2Publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Henk Schepens [Cheqroom nv]
Henk Schepens [Cheqroom nv]
New|2015-05-18 - 13:52u

Dit bedrijf heeft geluk gehad, de meeste zien hun spullen nooit meer terug. De eerste uren en dagen na een diefstal zijn cruciaal. Daarom dat het bij een aangifte belangrijk is in detail door te geven welk materiaal exact is gestolen. Dit proces kan met 1 muisklik gebeuren als je al je materiaal bijhoudt in een eenvoudige tool als CHEQROOM. In dit artikel lees je er alles over: https://www.eventplanner.be/nieuws/6541_hoe-voorkom-je-duur-materiaalverlies-op-events.html

Lees ook

TIP! - Welke vergunningen heb ik nodig om een evenement te organiseren?

TIP! - Welke vergunningen heb ik nodig om een evenement te organiseren?

Training en Masterclass in Online & Hybride Eventmanagement

Training en Masterclass in Online & Hybride Eventmanagement

 Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

Advertenties