SEO-tips voor eventsites (deel 1): de 6 must-do's rond keywords

SEO-tips voor eventsites (deel 1): de 6 must-do's rond keywords

Hoe krijg je meer bezoekers op je eventsite? Door hoog te scoren in zoekmachines, natuurlijk. En hoe pak je dat aan? Met keywords en met kwalitatieve links naar jouw eventsite. In deel 1 van deze artikelenreeks geven we je 6 manieren om keywords optimaal te gebruiken. In deel 2 krijg je 4 tips om linken naar je website te leggen en je content dynamisch te houden.

 

Keywords zijn… key. Ok, maar wat doe je daar mee? Enkele tips voor de marketing van je evenement!

 

 

1 . Bepaal de juiste keywords voor je eventsite 

Welke kernwoorden omschrijven je evenement? Neem bijvoorbeeld een beurs over de renovatie van woningen. Renovatie, beurs, woningen zijn dan je keywords. Kijk voor andere suggesties in Google Keyword Planner. Inspiratie vind je ook op websites van andere evenementen. En vooral: bevraag je klanten of je doelgroep. Welke woorden komen spontaan bij hen op als zij denken aan jouw evenement. Je optimaliseert je teksten nog beter door een trefwoordengroep te gebruiken. Bijvoorbeeld: 'renovatiebeurs Antwerpen'.

 

 

2. Laat keywords in je teksten terugkomen

Je bezoekers én Google houden van een uniek en scherp geschreven verhaal op je eventsite. Met daarin de juiste keywords. Zoekmachines filteren op keywords (zoekwoorden) in de teksten. Optimaliseer je teksten door de keywords regelmatig te laten terugkomen in je teksten, zeker in de eerste alinea. Zorg dat het wel nog steeds een relevante tekst blijft. Teveel keywords in je teksten zullen als spam gezien worden waardoor je net een lagere ranking krijgt.

 

 

3. Gebruik keywords in titels en headings

Zorg dat elke pagina een unieke titel heeft met het keyword. Plaats dat woord vooraan in de titel. Bv. Renovatiebeurs voor woningen in Antwerpen en omgeving. Pas hetzelfde toe voor tussentitels (headings) van je alinea's. Ook de title tag van je pagina (zichtbaar in het tabje van je browser) bevat best het juiste keyword.

 

 

5. Zet de keywords in je metadescription

De metadescription is het stukje tekst dat je ziet in de zoekresultaten van Google, net onder de titel en url van je website. Schrijf hiervoor een wervende, gebalde en vooral pakkende tekst met de juiste keywords: een echte call to action om jouw website een bezoek te brengen. Hoewel zoekmachines geen rekening meer houden met de metadescription voor hun rankings helpt dit tekstje bezoekers wel te overtuigen naar je website door te klikken.

 

 

6. Tag je afbeeldingen met relevante keywords

Ook door slim je afbeeldingen te gebruiken, kan je je website optimaliseren. 'Smokkel' je keywords in de 'alt tag' van het beeld. Die wordt zichtbaar als het beeld niet laadt of als je bezoeker zijn muis net boven het beeld plaatst. Of nog beter, in de bestandsnaam van de foto.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

cristel zwart [D&B Eventmarketing]
cristel zwart [D&B Eventmarketing]
New|2015-03-27 - 09:18u

Kan je unt 5 en 6 toelichten over HOE je dat doet?

Kevin Van der Straeten [eventplanner.net]
Kevin Van der Straeten [eventplanner.net]
Leader|2015-03-27 - 10:19u

Dag Cristel, punt 5 en 6 laat je best over aan je webmaster. Dat zijn technische zaken waar je een basiskennis html voor nodig hebt. Maar als je ze aan je webmaster doorgeeft weet die perfect wat ermee te doen.

Waagnatie Expo & Events
Open Scheepvaartdagen in Waagnatie te Antwerpen
Waagnatie Expo & Events|
25 October 2021

Nadat zowel in 2020 als in 2021 de beurs Open Scheepvaartdagen Antwerpen geen doorgang kon vinden door de maatregelen tegen de coronapandemie, zal in maart 2022 wederom een nieuwe editie worden neergezet.

Met Waagnatie Expo en Events zelf, als nieuwe organisator van deze beurs, zullen komend jaar in Antwerpen exposanten en bezoekers elkaar weer gaan ontmoeten op 25, 26 en 27 ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Wat kan de eventsector leren van Silicon Valley?

Wat kan de eventsector leren van Silicon Valley?

Hoe plaats je een post op eventplanner.be /.nl?

Hoe plaats je een post op eventplanner.be /.nl?

'Inspire your Tribe' met To The Point Events

'Inspire your Tribe' met To The Point Events

Advertenties